Fotonr.: 17849
Bijdrager Leo Brouwers
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Geldropseweg

Beschrijving Rechts de rijwielzaak van Heerings
Geplaatst op 14-11-2008

Reacties

Datum: 14-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Jaartal moet voor 1982 zijn, zie hiervoor foto 6730.


Datum: 14-11-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

In het gebouw rechts bij de telefooncel, wat een beetje terugvalt, zat  vroeger de Boerenleenbank. Later op de 1e etage Neitraco Engineering , een bureau wat nu op de Jeroen Boschlaan, boven AH zit. Later kwam daar een dependance van de Brandweer nog in.
Het gebouw daar meteen achter, wat weer naar voren komt, is Verkuilen schoenen. Daar recht tegenover (je kunt het helaas niet zien) zat tot 1983 het Algemeen ziekenfonds voor Eindhoven en Omgeving (AZEO, het "rooie" fonds van Eindhoven) met in een deel van dat gebouw op de begane grond een poos de kledingzaak van Kuflex. Verderop aan de rechterkant tegelhandel Jan van Erp en meubelzaak Eliëns, de Touwslager en op het hoekje bij de stuiverstraat een friettent met het allerlekkerste stoofvlees wat ik ooit in een friettent heb gegeten.


Datum: 14-11-2008
Naam: Ben Brekelmans img

De Kuflex was volgens mij een van de eerste kledingzaken waar je herenkostuums kon kopen volgens de formule "twee voor de prijs van een". Het AZEO zat, voor het naar de Geldropseweg verhuisde, op de Hertogstraat, toch!? Wij waren daar destijds "vrijwillig verzekerd" . Het EAZ was het andere Eindhovense ziekenfonds. Kwistnie dat het AZEO "rood" was.


Datum: 15-11-2008
Naam: Toon Geevers img

EAZ hoorde thuis in het rijtje Volkskrant, Tijd, Maasbode, KAB, Concordia, KRO.
AZEO was een ander rijtje samen met Het Vrije Volk, NVV, de Centrale, Vara.