Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

School St Jorislaan 1e klas

Beschrijving Deze school was eerst in de St Jorislaan tegenover de kerk, ging daarna naar de Le Sage ten Broeklaan, school naast het huis van het hoofd van school Hr.Janssen, toen naar de nieuwe school in de Tuinstraat. Jan van Stratum zit hier onder de meester (woonde boven de woning van Eliëns (Geldropseweg)
Geplaatst op 26-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 27-08-2008
Naam: Leo Koenen img

Leuk weer zo'n schoolfoto uit de spannende oorlogsjaren. Er werd veel onderling geschoven met de klassen, ofwel les o.a. in een meubelzaak, café, Stadspaviloen enz. Inderdaad naast de St.Janschool aan de Le Sage ten Broeklaan stonden twee woningen waarvan die naast de school van hoofdonderwijzer Hr.Martens was en daarnaast van Hr.Janssen.


Datum: 06-10-2008
Naam: Sjef Claassen img

Volgens mij staan die prachtige huizen er nog. Dit waren overigens "dienstwoningen" voor de hoofden van de twee scholen uit de St Jorisparochie (St Jansschool en St Jorisschool).  Martens was hoofd van de St Jansschool en Jos Janssen van de St Jorisschool, die later in de Tuinstraat nog een aantal jaren onder één dak hebben bestaan voor ze geïntegreerd werden.