Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Processie Tongelre (2)

Beschrijving De tweede foto van de processie. Links achteraan op de foto is het pand te zien waar de woningzaak van Van Gompel zat. Ben benieuwd of iemand weet wie die deftige heren met die hoge hoeden zijn!
Geplaatst op 09-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 30-11-2008
Naam: Ron Hernaus img

Vervolg op reactie foto 16626. In 1953 was ook de telefooncel verdwenen (zie foto 16632). Bij het raam van bakkerij Kuijpers (net zichtbaar rechts van de eerste luifel/markies) werd later voor een paar cent snoep (jodenvet, zoethout, bakkesvol etc.) verkocht.


Datum: 03-05-2009
Naam: Eveline van Bussel img

Ook ik heb herinneringen aan bakkerij Kuypers. Ik woonde ernaast op de Tongelresestraat. Zondags voor 5 cent snoep zoute drop enz., boodschappen doen voor je moeder, suiker met de schep uit de grote voorraadbak. Eén ding vond ik altijd naar, die hond Cora die overal aan snuffelde. Aan Ron Hernaus wil ik vragen: heette jouw zus Ria? Is dat zo, dan was ik met haar bevriend. De woningzaak van Van Gompel wordt verschillende keren genoemd. Met Hermien was ik ook bevriend. Voordien was er een frituur in gevestigd dacht ik. Ik kan me herinneren dat wij op de lege augurkenblikken gezeten er in de schuur "schooltje" speelden.


Datum: 18-01-2018
Naam: Chris Kuijpers img

Ik was van 1940 tot 1962 inwonend bij mijn ouders op nr. 7 van de Poeijersstraat. Ik heb nog een vage herinnering aan een leeftijdgenoot, broer van Eveline van Bussel. Ik woonde in het huis met de markiezen en er stond een lantaarnpaal voor de deur - op gas! Iedere avond kwam er een mannetje die aansteken, of is dat verbeelding?
Groet. En graag tot horens.
PS. Ik weet niet wie al die mannen met hoge hoeden zijn. Die zag je wel vaker bij bepaalde gelegenheden. Ik denk gewoon een doorsnee van de plaatselijke gegoede burgers en middenstanders. De slager, de bakker, de kruidenier en beambten. Ik denk heel katholiek, geïnitieerd door mijnheer pastoor. Leden van de Vincentiusvereniging misschien?


Datum: 19-01-2018
Naam: Anton van Kemenade. img

Ik heb me door iemand van 93 jaar laten vertellen dat 'de heren met de hoge hoeden' bestuursleden zijn van de parochie(s), de Vincentiusvereniging(en) en plaatselijke charitatieve instellingen.


Datum: 22-01-2018
Naam: Wil van Hout img

De desbetreffende foto is gemaakt ter gelegenheid van het priesterfeest van de zoon van Van de Wiel, die in dat mooie grote huis woonde bij de eerste overweg (kasteel).
Het jaartal is met enige marge 1938. Mijn vrouw Jopie loopt nl. als bruidje mee en was toen 7 jaar.


Datum: 23-01-2018
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Nee, Chris Kuijpers, dat is geen verbeelding van het aansteken van de lantaarnpalen. Dat heb ik ook nog op het netvlies staan, dat gebeurde echt.


Datum: 23-01-2018
Naam: Tini van Rooij img

Gaslantaarns waren voorzien van een waakvlammetje en een klok. De klok was een mechanische met een veer die regelmatig moest worden opgedraaid. Ook moesten regelmatig de kousjes worden vervangen. Ik denk dat dat op jullie netvlies staat. De lantaarns gingen automatisch branden, de laatste lantaarnopsteker ging in 1939 met pensioen, zie foto 3367.


Datum: 23-01-2018
Naam: Antoon Franse img

De lantaarnpaal is voorzien van een witte band. Dit is gedaan in oorlogstijd i.v.m. de verduistering. Datering is vanaf de jaren 1942. Deze foto hoort bij foto 16626.


Datum: 24-01-2018
Naam: Wil van Hout img

Er hangen ook vlaggen buiten, in de oorlog? En als je het boek van Van de Boomen er bij pakt, zie je dat er overal de driekleur uit hangt. Ik heb zo mijn twijfels over het jaartal  Het kan ook enkele jaren verschil zijn . Mijn vrouw had haar communie gedaan en is van 1931. Als men de datum van het feest weet, zijn we er uit.


Datum: 25-01-2018
Naam: Antoon Franse img

In mijn herinnering zijn vlaggen die je hier ziet geel/witte vanen die bij de optocht hoorden. Over de witte markering: die moest er afslijten en dat kon tot de jaren 50 duren.