Fotonr.: 15940
Bijdrager Gerard van de Vorle
Jaar: 1984
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Van Kinsbergenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Café in de Kinsbergenstraat.

Beschrijving Het juiste jaar van de foto en de huisnummers weet ik niet zeker. Ook ben ik niet zeker van de naam van de twee zaken. Wie wel?
Geplaatst op 03-06-2008

Reacties

Datum: 03-06-2008
Naam: Wil van Hout img

Het rechtse pand is van de groothandel en buurtkruidenier Luchtmeier, terwijl daar vroeger een fietsenhandelaar zat en wel Verhoeven of Vroegen. Dit alles, wanneer deze panden zich bevinden tegenover de Ruiterstraat. Het linker pand, waarvan langs de afvoerpijp een streepje te zien is, was het huis van de familie Bakers. Het gezin heeft een enorm offer gebracht tijdens de laatste wereldoorlog, daar er een voltreffer een einde maakte aan het leven van vele huisgenoten, waaronder de moeder. De vader is kort daarna een sigarenzaak in het huis begonnen. De zoon van Luchtmeier was de eerste in de buurt die in het bezit was van een auto. Een deels houten DKW, in twee kleuren, zwart en turquoise. Dat was nog in de tijd dat men op de grond de bandensporen nog ging ruiken.


Datum: 03-06-2008
Naam: Toon Geevers img

Een dochter van Bakers, Riekie, was op dat moment niet thuis en heeft zodoende het bombardement overleefd. Heeft later op kantoor van de Dela gewerkt, net als ik.


Datum: 04-06-2008
Naam: Hennie de Groot img

In de jaren 70 was dit café de Piet-Hein bar.


Datum: 04-06-2008
Naam: Wil van Hout img

Natuurlijk bedoelde ik niet Van Speijkstraat maar Piet Heinstraat. Goed zo Hennie. Dus toch een juiste kijk op de foto. De fotograaf staat met zijn rug naar de Piet Heinstraat.


Datum: 03-07-2008
Naam: Rien Kooijman uit Beverwijk img

De fietsenhandelaar was Vroege. Ik mocht daar een fiets uitzoeken met mijn opa Kees Lokerse, die aan de Piet Heinstraat 34 woonde, op 7 juni 1961.


Datum: 03-07-2008
Naam: Jan Toirkens img

Mijn eerste fiets werd daar gekocht, merk Empo. Mijn moeder kocht die van de destijdse gebroeders Vroege in de Kinsbergenstraat en we betaalden die af in maadelijks termijnen. Mijn moeder tekende een heus huurkoopcontract. Het jaar was 1952.


Datum: 05-07-2008
Naam: Rien Kooijman uit Beverwijk img

Ja, dat klopt Jan Toirkens, die van mij was een Empo Calypso, met van die gekleurde remkabels, iets mooiers bestond er niet.


Datum: 18-01-2009
Naam: Rosetta Goolaerts img

In de Piet Hein Bar zaten Joke en Willem Verdonk. Met Joke was ik toentertijd bevriend. Ze hebben een zoon Hans en een dochter die Ellen heet. Weet iemand hoe het met hen gaat?