Fotonr.: 15204
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1942
Locatie 1.:Strijp |615 Schoot |Plataanplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Plataanplein

Beschrijving Achter op de kaart, een eigen uitgave van Philips, staat alleen Philipsdorp. Onmiskenbaar is dit het Plataanplein, zichtbaar aan de plataanbomen. Ook aan de Philipsgebouwen die tussen de huizen zichtbaar zijn aan de Kastanjelaan. De straat waar de wagen met het paard staat is de Dennenstraat en links hebben we de Plataanlaan.
Geplaatst op 08-03-2008

Reacties

Datum: 09-03-2008
Naam: Willem van der Sommen

Klopt helemaal. Links niet op de foto was een Etos kruidenierswinkel. Als kinderen hielden wij wielerwedstrijden om het Plataanplein. Ik ben toen ene keer, bij een koppelwedstrijd, uit de bocht gevlogen en belandde tegen de linkse voordeur. Gelukkig niets aan de hand. In een van deze vier huizen heeft ook nog een kapper zijn beroep uitgeoefend.


Datum: 07-01-2013
Naam: Redactie img

In een serie foto's die beschikbaar werd gesteld door Woonbedrijf kwamen wij dit plaatje ook tegen. Om U nog eens een kijkje te gunnen op hoe er vroeger huis aan huis verkocht werd kunt U hier klikken voor een detail uit deze foto. We zien een paardenkar van Manufacturenhandel de Magneet van A. Prijt (gevestigd aan de Frederiklaan 104) en daarachter een kar van de Melkinrichting St. Petrus.