Fotonr.: 14488
Bijdrager Kees Verkooijen
Jaar: 1960
Locatie 1.:Tongelre |311 Villapark |Havenhoofd
Onderwerp.: Water |Kanalen / Rivieren / Beken |Eindhovens Kanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Legen van het havenhoofd (3)

Beschrijving Nadat het water is overgeheveld kan worden begonnen met het opruimen van de enorme troep die in al die jaren daar terecht is gekomen. Je krijgt natuurlijk wel een goed idee hoe diep het daar eigenlijk was.
Geplaatst op 12-12-2007

Reacties

Datum: 12-12-2007
Naam: Jan Van Der Meulen

De daken die boven de Kanaaldijk uitsteken zijn van de huizen van de Leeuwenkuil. Tussen deze huizen en de dijk liep een riviertje dat onder de Bleekstraat via een forse opening in de Kademuur in de Dommel kwam. Opening is nog aanwezig. Enkele dagen geleden las ik in het ED. dat men ernstige modderproblemen had met het bouwrijp maken en verwacht dat daar een haven moet hebben gelegen. Waarschijnlijker is het dat het indertijd snel stromende water de oorzaak van de modder is.


Datum: 12-12-2007
Naam: Kees van der Hoeven img

Het Havenhoofd is circa 1985 nog eens droog gelegd. Voorbij de brug lag een dam. Op een nacht hebben een stelletje grapjassen een sleuf in de zandberg gemaakt en de volgende dag had Eindhoven te maken met een heuse dijkdoorbraak. Grootste schade: het water wat zo de kantoren van de Nutsbedrijven in kon lopen, waar de daar in de kelders opgeslagen administratie een grote ravage werd.