Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

O.L.Vrouwe van Altijddurende Bijstand (2)

Beschrijving De huizen rechts staan volgens mij op de Eckartseweg. Is het pad waar de fotograaf staat het verlengde van de Oude Torenstraat of loopt die achter de vrouw met kinderwagen door?
Geplaatst op 08-12-2007

Reacties

Datum: 08-12-2007
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen img

Wat 'n mooie foto! Links is nog 'n stukje te zien van de woonwagen van de familie Kieboom. De huizen rechts staan aan de Eckartseweg. Naast de kerk en de pastorie staat nog de Mariaschool en dan komt de Oude Torenstraat. Het pad is het zwarte pad dat aan weerszijden van de dahliatuin rechts liep. Dit is het zwarte pad vanuit de Pastoriestraat. Aan de andere zijde liep het zwarte pad vanuit de Broekseweg. De twee paden komen bijeen en vormen een pad dat in dit geval naar links overgaat in de Oude Torenstraat. Hier liep ik dagelijks door naar school.


Datum: 08-12-2007
Naam: Gerard van de Vorle

Inderdaad, rechtsboven de eerste kleine huizen van de Eckartseweg. Daar woonde Piet Bos helemaal rechtsboven, het laatste huis van de Broekseweg. Dat pand heeft jaren midden op de Rondweg gestaan. Er was een conflict met de gemeente over de prijs van het pand. Links de woonwagen van de familie Kieboom. Een tijdelijke woonwagen van de hoofduitvoerder van het wegenbouwbedrijf van Schapers de Bont die bezig was de rondweg aan te leggen. Rechtsonder de dahliatuin. De vereniging bestaat nog steeds. Het Pad van Koos van der Kaa, de kolenboer, splitste zich. Het pad links liep naar de Pastoriestraat recht tegenover de Kleermakerstraat. Rechts ging je naar de Broekseweg, daar waar Van der Kaa woonde, de poppendokter en het café van de Horijon en het slopersbedrijf. In het midden de kerk van O.L.V. van Altijd Durende Bijstand en de pastorie.


Datum: 08-12-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel img

De kerk heeft ook nog een paar jaar gefungeerd als speelpaleis voor de jeugd (zie ook foto 7311)


Datum: 13-11-2010
Naam: Victor Dreesen img

Hallo, ik heet Victor Dreesen, ben 67 jaar. Als ik deze foto zie ben ik weer een kleine jongen. Ik woon al 46 jaar in Duitsland, heb pas een pc en natuurlijk zoek ik alles over de Eckartseweg en over de kerk omdat wij ernaast gewoond hebben. Eerst bedank ik mij bij hen die dit mogelijk gemaakt hebben. Jullie horen nog van mij, houdoe.


Datum: 06-01-2016
Naam: Paul van der Cingel img

Ach, what's in a name? Altijddurende bijstand, is er in Eindhoven wel iets dat een altijd durend bestaan kent?