Fotonr.: 13337
Bijdrager Jos Jansen
Jaar: 1968
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Markt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Markt 1968 (1)

Beschrijving De Markt gezien vanaf de Hermanus Boexstraat. Afgezien van de Catharinakerk is het uitzicht van deze kant vrijwel onherkenbaar veranderd.
Geplaatst op 09-09-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 09-09-2007
Naam: Annemieke Taphorn img

Zat er aan de linkerkant de Grolsch Quelle van Piet & Sjaan Andriesen? Achteraan zat Stad Rotterdam maar de zaken links er van zijn de namen me helaas ontgaan.


Datum: 09-09-2007
Naam: Jacques Swinkels img

Van rechts naar links op de foto.
Continental (Café annex Hotel), Mebu (snel buffet met de eerste magnetrons in Nederland). Daarboven Restaurant Le Coq d'Or, deze 2 zaken waren van Lantarenpalenfabriek Eidor.
Dan komt Bakkerij Verhoeven, daarnaast Couteaux Verf en behang. De nieuwbouw weet ik niet. Daarnaast Stad Rotterdam (hotel café restaurant)
En dan El Sombrero (café bar).
Kijk Kroegenboek Eindhoven 1972


Datum: 10-09-2007
Naam: Jos Jansen. img

In de nieuwbouw zat BAVO, Bakers-Verhoeven, met een grote meubelzaak. Voorheen zat hier volgens mij Hoying, welke winkel zowel aan de Markt als aan de Rechtestraat grensde.


Datum: 10-09-2007
Naam: Jan van der Meulen

Links van Stad Rotterdam zat kapper Gielen naar ik meen, maar het is ook mogelijk op de hoek. Rechts van de Stad Rotterdam zat Raming, waarvan het pand doorliep tot in de Rechtestraat. Bakers Verhoeven heeft in de tijd na de verbouwing van Raming een deel van het pand aan de Markt gehuurd. Hoying heeft hier nooit gezeten, deze zat in de Rechtestraat, eigenaar van de Loo heeft die zaak verkocht maar wordt voortgezet onder de naam Hoying op de hoek Markt Jan van Lieshoutstraat tegenover restaurant Mijnheer Frits bij de marktingang van de Heuvelgalerie.


Datum: 10-09-2007
Naam: Marjo Spierings img

Kapper Gielen zat inderdaad tussen El Sombrero (daarvoor de Oude Linde(n))en Stad Rotterdam.


Datum: 14-09-2007
Naam: Tini van Rooij img

Dat voor de nieuwbouw van Bavo hier het pand stond van Raming is duidelijk te zien op foto 13412


Datum: 20-02-2008
Naam: Corrie van de Bor img

Paul Gielen zat op nr. 16 op de Markt. Een van zijn medewerksters was Fieny Spoorenberg. Zij bedankte op 15 juli 1954 haar cliënten voor het in haar gestelde vertrouwen en kon haar opvolgster ten zeerste aanbevelen! Fieny is later in het jaar naar Toronto, Canada verhuisd.


Datum: 30-03-2011
Naam: Marcel Gielen img

Dat is inderdaad de kapsalon voor dames en heren van mijn opa, Paul Gielen. Hier hebben ook mijn oom Paul en tante Miep gewerkt. Mijn vader heeft er nooit gewerkt, maar bij busonderneming van Dijk als reisgids. Het gezin heeft boven de salon gewoond.