Fotonr.: 12788
Bijdrager Jos Jansen
Jaar: 1968
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Demer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Demer (2)

Beschrijving

Geplaatst op 04-08-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 04-08-2007
Naam: Jan van der Meulen sr.

Elk pand op de Demer heb ik zien bouwen, iedere middag van maandag tot en met zaterdag heb ik dagelijks tussen 12.00 en 13.30 de bouw gevolgd evenals het bouwen op het 18 Septemberplein en de Hermanus Boexstraat. Met vele families hadden wij contacten, zoals o.a. Louis v.d. Heuvel, Lambers van Driel, Spoorenberg, Hezemans, Pols, V.d.Vorst, Verheugen de Jongh, Smits, Koonings, Govers enz. enz.


Datum: 27-12-2007
Naam: Jan koonings jr. img

Een karakteristiek beeld van de Demer uit de jaren '60. Met de unieke reclame-etalages op de stoep en de grote hangende straatverlichting in het midden van de straat. Het was al verkeersvrij en heerlijk om te spelen! En Jan van der Meulen kan het weten, want die kwam er vaak.


Datum: 27-12-2007
Naam: Henk Pols img

Ja Jan, en die stoeprand die je op deze foto zo mooi ziet was weer ideaal bij het rolhockeyen wat natuurlijk pas na 18.00 uur begon als de winkels gesloten waren. Eerst eten natuurlijk met de gehele familie en dan mochten we nog even buiten spelen. Op de Demer was het nooit te donker om te spelen: We speelden toen al lichtwedstrijden!!
Van de garage van Van der Meulen-Ansems herinner ik me dat mijn vader daar een parkeerplaats pachtte op de eerste etage. Een hele scherpe haarspeldbocht zat erin. Toch mocht ik (15 of 16 jaar denk ik) de wagen al naar beneden rijden terwijl mijn vader beneden bij de benzinepomp stond te wachten. Ik voelde mij erg stoer.