Fotonr.: 12319
Bijdrager Hans Voorhoeve
Jaar: 1944
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stratumseind
Onderwerp.: Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen |Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen |Lichtjesroute

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bevrijdingsfeestverlichting

Beschrijving Direct na de bevrijding werden de panden Stratumseind 64 en 62 feestelijk verlicht. Daar zorgde natuurlijk Van Boxtel voor die in het rechterpand huisde. Boekhandel Voorhoeve deed als buurman natuurlijk mee. Op de grote versie kun je de etalages wat beter zien.
Geplaatst op 02-07-2007

Reacties

Datum: 03-07-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman img

Tot mei 1945 bestond nog steeds het verduisteren van huizen en winkels. Ik denk dat deze panden in september 1945 voor de eerste keer zo verlicht te zien waren.


Datum: 07-07-2007
Naam: Huub de Mul img

Het lijkt mij eerder de feestverlichting in 1948 ter gelegenheid van Wilhelmina 50 jaar koningin en de kroning van Juliana. Die kroning was op 6 september. Dicht bij de bevrijdingsdatum van Eindhoven. De Philipsreclame voor het feest had als leus Licht, het symbool van Vrede en Vrijheid!


Datum: 06-08-2009
Naam: Pierre Alderliesten img

Ik heb nog met mijn tweelingbroer gewerkt bij boekhandel Voorhoeve. Wij moesten o.a. pakjes rondbrengen en folders samenstellen. 's Middags kregen we thee. Via mijn oudste broer Kees konden wij zo nu en dan meehelpen. Juffrouw Hermie in de winkel wist veel van de boeken af. De heer Voorhoeve zelf was erg zuinig. De hond Flop had het moeilijk bij de zaak. Hij deed een stuk vlees in een stuk papier en hing het hoog op zodat de hond de hele middag bezig was om dit te bemachtigen. Achterom op het plaatsje van de winkel was een toegangsdeur met een mechanische bel. Lekker zuinig! Toch hebben we er veel geleerd. Via mijn broer Kees en de heer Voorhoeve. Leuk dat dit ook op lichtjesdag staat. Ik wist niet dat de heer Voorhoeve geld ter beschikking stelde voor dit doel. Natuurlijk óók een stuk reclame voor zijn zaak.


Datum: 26-02-2015
Naam: Paul van der Cingel img

Huub heeft waarschijnlijk gelijk. Het kroontje is veelzeggend. Van de troonsafstand van Wilhelmina ten gunste van Juliana werd erg veel werk gemaakt. Op de Kleine Berg hing er een meer dan levensgrote W aan de gevel van drogisterij Bayens. Op 6 september werd die vervangen door een even grote J. Ik heb ze in het klein proberen na te doen met hout van sigarenkistjes, een fietslampje en een batterij en oranje crepepapier. Die W was makkelijk, maar wat heb ik zitten zwoegen op de J, sigarenkistjes laten zich makkelijk in de lengterichting splijten, maar een fatsoenlijke J is het helaas niet geworden.