Fotonr.: 12262
Bijdrager Hennie de Groot
Jaar: 1946
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Ploegstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Gestel, H Hartschool jongens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Heilig Hartschool 1946

Beschrijving De Heilig Hartschool aan de Ploegstraat. Vlak na de oorlog klas 2 uit de jaren 1946-1947. Bovenste rij 5e van rechts Jan de Groot. Rest van de namen volgt nog.
Geplaatst op 27-06-2007

Reacties

Datum: 27-06-2007
Naam: Hennie de Groot img

Bovenste rij v.l.n.r: Hans Dekkers; Jan Ligtvoet; Hennie van Sebille; Frans Peters; Frits Keizer; Ad Lamers; Ferrie van Veldhoven; Jos van Houts; Jan de Groot; Wim van Gils; Jopie Handgraaf; Wim Raaphorst; Jan Leyten.
2e rij van boven: Jac. Van de Lei; Henk van de Poel; Jan Luchtman; Frans Swaak; Frans Habraken; Henk van Son; Piet Kamsteeg; Bennie Horsten; Piet de Kort; Van der Heiden; Jan Coolen.
3e rij van boven: Harrie Govers; Frank Rooijman; Jac. Pastoors; Frans Baken; Tiny de Groot; Pierre Manders; Van Zanten; Henk van Teeffelen; Herman Boon; Jan Buis.
Onderste ri: Peter Tops; Kleverkamp; Harrie van Dinter; Freddy van de Hoogen; Gerard van der Spelden; Willy de Hond; Oldehave; Theo van Hugten; Frans Swinkels; Paul de Louw; Wim van Loon.


Datum: 27-06-2007
Naam: Hennie de Groot img

Weet iemand wie de leraar is? Volgens 'onze' Jan zou het de vervanger voor de heer Van Oorschot moeten zijn, want die was veel ziek.


Datum: 28-06-2007
Naam: Frank Zuylen img

Hennie, je herkent de Stale toch zeker wel, mijnheer Aarts? Direct links van de meester staat Harrie Sanders, uit de Potgieterstraat.


Datum: 29-06-2007
Naam: Hennie de Groot img

Volgens Onze Jan, Arie en mij zelf is die niet de stale, al lijkt hij er een beetje op. Kijk maar eens goed en vergelijk met andere foto's waar de 'stale' wel op staat. De Stale Aarts was magerder. En die meneer Van Oorschot, die de meester was, is ook na enige tijd overleden. Arthur en Peter van Gansewinkel. Wat vinden jullie ervan? En jij Giovanni?


Datum: 29-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Hé jongens, ik ben van 1956, dus mij kunde van alles wijsmaken over deze tijd. Er komen wel wat bekende namen van leerlingen voor, zoals Ferry van Veldhoven van de garage aan de Gestelsestraat, Henk v.d. Poel van de bakker 'Poeleke' aan de Hoogstraat?, Piet Kamsteeg van de dakdekkers in de Rivierstraat, Jac Pastoors van de stukadoors aan de Hoogstraat.


Datum: 04-07-2007
Naam: Ad Lamers img

Die schoolmeester is Aarts en die woonde toen in de Akkerstraat, boven mevr. Blatter. Die jongen naast Frans Peters is mijn jongere broer Tonnie Lamers. Dat was goedkoper: één foto en we stonden er allebei op. Henk v.d. Poel woonde in de Guido Gezellestraat en die hadden een schoenwinkel in de stad.


Datum: 01-04-2013
Naam: Wim Coolen. img

Dit is degelijk meester Aarts. Naar ik me herinner kwam hij met een van de eerste schepen uit Indonesië, waar hij in een Jappenkamp zou hebben gezeten, terug in Nederland. Van de Akkerstraat is hij verhuisd naar een huis in de Gestelsestraat, schuin tegenover mijn opa die op 104c woonde.