Fotonr.: 12081
Bijdrager Jan van der Meulen
Jaar: 1962
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Kanaalstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Tabaksindustrie |Mignot & De Block / Phillip Morris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Panorama Mignot & De Block.

Beschrijving Midden rechts de Kanaalstraat met het Augustinianum.
Geplaatst op 10-06-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Mignot en Elias; pioniers van de Industriële Revolutie in Eindhoven. Een van de 23 iconen die samen de Canon van Einhoven vormen. Het is tegenwoordig niet goed voorstelbaar, maar dichtbij het centrum van Eindhoven kon je zo'n twintig, dertig jaar geleden nog de bolwerken van de plaatselijke Industriële Revolutie aantreffen.
Het ging hierbij om de oorspronkelijk rond 1858 gestichte fabrieken van Elias en Mignot & De Block. Beide fabrieken zijn inmiddels afgebroken, maar op de grens van het vroegere Strijp en Eindhoven ligt een bescheiden woongebied, de Eliaswijk. Het is genoemd naar de textielondernemer Joseph Elias. Tegenover het Dorint Hotel lag tot begin tachtig de rookwarenfabriek van Mignot & De Block. Een gelijknamig plein houdt de herinnering aan dit bijna bedwelmend naar tabak ruikende complex levend. Bron: ED


Datum: 16-11-2008
Naam: Hans van Melis img

Op de voorgrond Mascotte.


Datum: 16-11-2008
Naam: Hans van Melis img

Mignot en Elias; pioniers van de "Industriële Revolutie" in Woensel en Strijp. Eindhoven had zijn eigen industriële Revolutie: Zoals de firma Smits en De Kuijper, van de Bouw bij het Molenwater met de eerste stoommachine. Firma Geb. Van Agt en en Co aan het Paradijs, Luciferfabriek aan de Bergstraat. Mignot & de Block was eerst een beetje huiverig voor de mechanisatie waarin Lurmans 50 jaar vooruit liep.


Datum: 12-02-2009
Naam: Jan van der Meulen

Op deze foto aan de onderzijde staat een lange witte bouw met ramen. Op deze plek tot aan de Dommel was de tuin en stond de leerooierij met de vele gemetselde looikuipen van de familie Verhagen Leyten. Aan de zijde van de Kanaalstraat bij de brug het woonhuis van de leerlooier.
Het hele perceel ging over naar Mignot & de Block. De leerlooierij sloot niet aan de nabijgelegen leerlooierij van Gebr. Keunen aan het Stratumseind , waarvan het gescheiden was door een Dommeltak die na enkele honderden meters weer in de Dommel kwam , waarbij een overbrugging bij het mooie woonhuis thans nog bestaand voorheen van Fam Keunen..


Datum: 12-02-2009
Naam: Hans van Melis img

Waarvandaan is deze foto gemaakt Jan?


Datum: 28-02-2009
Naam: Jan van der Meulen sr.

Deze foto kan gemaakt zijn vanuit de fabrieksschoorsteen van Schellens en Marto, maar mogelijk ook met een telelens vanuit de Karel 1.
Sigarenfabriek in de Havenstraat . Het hoofdgebouw van Karel 1 had een forse hoogte . Mogelijk 6 of meer verdiepingen??
Allerwaarschijnlijkst is de foto gemaakt door de KLM fotovliegafdeling.


Datum: 28-02-2009
Naam: Hans van Melis img

Ik dacht dat je hem zelf gemaakt had, vandaar de vraag. Het is niet vanuit een vliegtuig, te laag, maar vanaf een hoge plaats zie links en rechts vooraan op de foto


Datum: 17-05-2012
Naam: Joost Huvenaars img

Als belangrijk industrieel erfgoed, of dan wel icoon, had deze fabriek best (voor een deel) bewaard mogen blijven, zoals gebeurd is bij de Philips fabrieken.