Fotonr.: 11860
Bijdrager Jan van der Meulen
Jaar: 1961
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Vestdijk
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Nieuwstraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Vis |Tecklenburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Vestdijk, hoek Nieuwstraat. (2)

Beschrijving In de noodwinkel op de hoek zat vishandel Tecklenburg. Links daarvan heeft Lamers met zijn groentenwinkel gezeten. Zo te zien zit daar nu iemand anders. In verband met de op handen zijnde afbraak zie ik op de etalageruiten: "Afbraakprijzen" en "Opruiming wegens afbraak". (zie ook foto 2508)
Geplaatst op 25-05-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 25-05-2007
Naam: Rudy Vogels img

Zat er achter het lage muurtje, links op de foto, in die tijd geen taxibedrijf, met een houten kantoortje?


Datum: 25-05-2007
Naam: Hans van Melis img

Bedoel je de Hotax op de hoek Vestdijk-Parallelweg?


Datum: 25-05-2007
Naam: Peter Vermeulen

Ik dacht dat hier links taxibedrijf Vetax zijn standplaatsen had.


Datum: 25-05-2007
Naam: Anne Troost img

In de tijd dat de Vluchtheuvel in de Raiffeissenstraat zat, zat hier (en dat weet ik bijna voor honderd procent zeker) de Hotax. Vaak stonden hier hun grote Chevy's.


Datum: 25-05-2007
Naam: Jan Toirkens img

Ja klopt, Jo van den Honert, later naar Aalst verhuisd, was eigenaar van Ho-tax Taxi. De Vetax was het collega taxibedrijf, (Ve-stdijk-ta-xi). En dan was er het bedrijf van Chris Baten, dus werd dat Ciba-tax. Weinig origineel overigens die namen van de bedrijven. De oprichters van deze taxibedrijven waren soms gewoon gestart als chauffeurs van de bedrijven die later hun concurrent waren. Niets nieuws onder de zon dus.


Datum: 26-05-2007
Naam: Peter Vermeulen

De naam Veta-taxi is afgeleid van de V-8 motor van de Ford waarmee de eerste taxi's van het bedrijf waren uitgerust. Het bedrijf was opgericht door Jacques van der Meulen in 1935 (die een Opelbedrijf aan de Kanaaldijk had). In 1973 ging het weer over naar Van der Meulen-Ansems aan de Vestdijk.


Datum: 26-05-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Was Cor van den Honert ook geen eigenaar van Hotax? Ik dacht dat zij samen het bedrijf hadden. Cor woonde destijds in de Tivolilaan. Mijn vader deed veel zaken met Hotax middels zijn werk op het Philips Reisbureau.


Datum: 26-05-2007
Naam: Nico van Valen img

Zat de Hotax niet in de Visserstraat? Of was dat de werkplaats/garage?


Datum: 30-05-2007
Naam: Willem van de Ven img

Cor en Jo van den Honert, de oom en vader van de huidige eigenaar Paul, waren eigenaren van de Hotax. Tot 1990 zaten ze aan de Gen. Dibbetslaan en daarna op de Croy. Eind vorige week heeft Hotax zijn taxi-activiteiten verkocht aan Jansentaxi Nuenen. Van der Meulen-Ansems leeft nog steeds voort onder de naam Mabem, een onderneming in brandstofverkoop en vastgoedexploitatie.


Datum: 02-06-2007
Naam: JAJ Vervest img

Cris Baatsen is nimmer directeur of eigenaar van een taxibedrijf geweest. Hij was bedrijfsleider bij de Eerste Eindhovense Taxicentrale (E.T.C.) van Piet den Hollander. Dit bedrijf is failliet gegaan en toen hebben Beelen en Sjef Baetsen de CiBa opgericht. Chris Baetsen heeft nog enige jaren bij de Veta gewerkt.


Datum: 17-06-2007
Naam: Frans Gommers

Foto 2508 vormt een prachtige aanvulling op deze foto.


Datum: 06-09-2007
Naam: Paul van den Honert img

Chris Baets was directeur in de periode 1972 t/m 1977 van de ETC. Zijn bedrijfsleider was Jo Buts en de boekhouder (accountant) heette Frerker. Toen de ETC overgenomen werd door de Veta zijn er nog onderhandelingen geweest om Chris te plaatsen bij Hotax. Paul en Chris kenden elkaar goed door connecties in de muziekbranche. De broer van Chris was de zeer bekende zanger Tony Bass (van de hit Gina). Ook Chris was een opmerkelijk muzikant, een man die altijd plezier had.
<<< Paul, ik mis jouw emailadres (Peter) >>>


Datum: 06-09-2007
Naam: Johan Vervest img

Ik heb bij de ETC op kantoor gewerkt in die periode. De directie bestond uit Beelen sr, Jan Prijden en Sjef Baetsen. De directeuren waren tevens de aandeelhouders. Het bedrijf verkeerde in financiële problemen. Mr. Pastoors verleende kredieten op voorwaarde dat hij Chris Baats als bedrijfsleider kon plaatsen en de heer Frerker uit Sterksel als accountant aanstelde. Pastoors heeft een faillissement uitgelokt. Pas hierna is de Nieuwe ETC opgestart met als Chris directeur en Jo Buts als bedrijfsleider. Later hebben deze twee ook nog bij Veta gewerkt. De onderhandelingen (in opdracht van Pastoors) betroffen een taxi/telefooncentrale voor alle Eindhovense taxibedrijven gezamelijk. Door achterklap, wantrouwen en oplichting zijn deze onderhandelingen volledig vastgelopen.


Datum: 06-09-2007
Naam: Johan Vervest img

Overigens waren zowel Chis als Frerker bekend bij de Federatie van Eindhovense Carnavalsverenigingen en deden daar hun voordeel mee. Chris was een sympathiek feestbeest, Frerker (hij is inmiddels jaren dood) was een hork.