Fotonr.: 11705
Bijdrager Kees van der Hoeven
Jaar: 2007
Locatie 1.: Tongelre |312 Lakerlopen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Integrale Wijkvernieuwing. (4)

Beschrijving Lakerlopen, fase 2 van de Integrale Wijkvernieuwing. Sloop rond het tweede poortgebouw.
Geplaatst op 17-05-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 17-05-2007
Naam: JAJ Vervest img

Waarom worden de oude structuren niet bewaard?


Datum: 17-05-2007
Naam: Rini Talens img

Met vernieuwing kun je vlug meer geld verdienen als project ontwikkelaar, verder kun je als stadsbestuurder meer (tastbaar, zichtbaar) je eigen stempel op de stad drukken o.a. als herinnering voor het nageslacht en ook valt er bij het vergunnen van de opdracht nog wel eens iets van de wagen. Verder is het in Eindhoven, dat is voor veel mensen wel duidelijk, helaas een 'culturele traditie'.


Datum: 17-05-2007
Naam: Frans Gommers

Dat vlug meer geld verdienen, wat Rini noemt, houdt ook in een dichtere bebouwingsgraad. De huidige normen kennen niet meer die grote tuinen en dergelijke. Ook wat dat betreft, is het te betreuren voor de nieuwe bewoners.


Datum: 17-05-2007
Naam: Kees vd Hoeven img

Frans, over het algemeen is er bij wijkvernieuwing geen sprake van een dichtere bebouwingsgraad. Hoewel er opnieuw verkaveld wordt (Lakerlopen, Kruidenbuurt), is het aantal woningen ongeveer gelijk. Eerder minder dan meer. In de Barrier wordt min of meer volgens dezelfde verkaveling herbouwd, dus ook daar geen dichtere bebouwingsgraad.


Datum: 17-05-2007
Naam: Rini Talens img

Nou Kees, ik weet het nog niet zo zeker. Ik denk dat Frans gelijk heeft, als ik zie dat men in de kruidenbuurt flink de hoogte ingeschoten is met de bebouwing, maar misschien ... men is daar nog bezig en dus kan er in principe nog altijd een flink park aangelegd worden, om toch op een gelijk aantal woningen te komen.


Datum: 17-05-2007
Naam: Marga v/d Pol - Heesterbeek img

Er worden in de kruidenbuurt zeker NIET hetzelfde aantal woningen teruggebouwd, ook al bouwt men de hoogte in. Van de 737 woningen die gesloopt worden, worden er maar 600 tot 650 teruggebouwd.