Fotonr.: 11038
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 2007
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Hoogstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Auto Keizer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoogstraat 235.

Beschrijving Ik heb zo'n idee dat dit pand geen lang leven meer beschoren is. In de tijd dat Keizer er nog in zat, was het al een beetje onderkomen. In het 'torentje' zat een autolift om de verzameling van de heer Keizer naar de twee etages te brengen. Deze lift had hij zelf ontworpen en gebouwd. Om te testen of de lift wel sterk genoeg was, moest op zekere dag, al zijn personeel plaats nemen in de lift. Het stukje hobby bleek te werken en iedereen haalde opgelucht adem. Keizer kon zijn auto's naar boven brengen, waaronder de Maserati van Toon Hermans.

Geplaatst op 15-04-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-04-2007
Naam: Tini van Rooij img

Naar mijn idee was dit voordat Keizer hierin kwam een Renaultgarage en zat Keizer op de Leenderweg. Of ben ik weer in de bonen?
=== zie foto 3246.= Red.===


Datum: 15-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Klopt dus van die Renaultgarage Tini en Keizer zat hiervoor op de Leenderweg. In dit pand op de Hoogstraat heeft ook nog een restaurant gezeten. Wat er nu allemaal in dit pand gebeurt is ongetwijfeld allemaal tijdelijk.


Datum: 16-04-2007
Naam: Vic van Lijf img

Keizer zat op de Leenderweg, waar nu Kwikfit zit, tussen Rozemarijnstraat en Heistraat.


Datum: 02-08-2008
Naam: Leo Valk img

Inderdaad was op de bovenste etage van dit pand een restaurant gevestigd. Het was een pannekoeken (zo werd het in die tijd toch gelukkig nog geschreven) restaurant, genaamd: "Pantucky". Vele malen ben ik ook in dit pand geweest om bij de Renaultdealer onderdelen te halen voor de schade-auto's die ik repareerde. Verder denk ik dat de bekende Eindhovense autocoureur Toine Heezemans, wellicht samen met Anton Keizer, hier ook gevestigd was, of hij was hier in elk geval zeer frequent aanwezig.


Datum: 02-08-2008
Naam: John van Iersel img

Vic, zat Keizer niet juist aan de overkant van waar nu Kwikfit zit?


Datum: 15-08-2008
Naam: Ad Pluijm img

De Heistraat en de Rozemarijnstraat liggen links op de Leenderweg en Auto Keizer zat rechts op de Leenderweg. Dit vanuit het centrum gezien.


Datum: 15-08-2008
Naam: John van Iersel img

Precies Ad, dat bedoelde ik ook. Auto Keizer zat dus tegenover waar nu Kwikfit zit.


Datum: 15-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Nu meen ik alsmaar, dat Keizer op de Leenderweg vanuit het centrum gezien, aan de linkerkant zat, net voor de Korianderstraat. Nu zit daar de Verfkampioen.


Datum: 16-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Giovanni, waar nu de Verfkampioen zit heeft wel een garage gezeten, met benzinepomp. De naam weet ik niet meer. Auto Keizer (Antoon Keizer) zat echt rechts, volgens mij zit daar nu Beversport en er heeft ook Van de Biggelaar gezeten.


Datum: 16-08-2008
Naam: Ben Brekelmans img

Auto Keizer heeft inderdaad ook nog ooit aan de Leenderweg gezeten. In het pand op deze foto zat in de sixties de Renault-garage van Pierre Jonkers met o.a. topverkoper Charles Brouns. Hij was ook de allereerste dealer van Honda-auto's.


Datum: 16-08-2008
Naam: Vic van Lijf img

Ad Pluijm en John van Iersel hebben OOK gelijk. Waarschijnlijk is Anton Keizer daar begonnen, maar wegens ruimtegebrek is hij overgestoken naar wat nu de Kwikfitgarage is. Van daaruit is hij naar de Hoogstraat verhuisd. Zijn eerste? locatie, dus tegenover Kwikfit, is waarschijnlijk de oude Oosterbosch-stalling. Die van de mooie begrafeniskoetsen. Mijn zoon herinnert zich dat hij als kleine jongen bij een bezoek aan Mei Wah altijd even verder mocht lopen om naar de mooie auto's te kijken. Naderhand is hij bij AutoKeizer gaan werken. En Beversport (voor Therese) zit aan de buitenkant van de Ring.


Datum: 17-08-2008
Naam: Ad Pluijm img

En zoist mar krek Vic.


Datum: 17-08-2008
Naam: Johan Vervest img

In het pand waar nu de verfkampioen zit was voorheen Autolichtstad (Volkswagen) van Huub v.d. Meulen gevestigd.


Datum: 17-08-2008
Naam: Johan Vervest img

Dit pand staat op afbraak en wordt waarschijnlijk vervangen door hoogbouw.


Datum: 18-08-2008
Naam: Fred Broekman img

Ad Pluijm en John van Iersel hebben inderdaad een eind gelijk Vic. Hij (Anton) begon in het winkelpand naast de parkeerplaats van tentenbedrijf Aarts en koetsenbedrijf Oosterbosch. Begonnen met een onderdelenwinkeltje, had hij al gauw een garage erbij, in het stukje van de tentenboer met de zogenaamde parkeerplaats voor z'n deur, tegenover mijn schoonouders welke naast de garage van Jonkers een kantoorboekhandel, tevens drukkerij (Erhardt) bestierden. Toen Jonkers eruit trok, stak Anton de Leenderweg over in dat pand (waar nu Kwikfit in zit) naast de kantoorboekhandel (waar nu houten meubelen te koop zijn). Zo ging de handel van Anton Keizer steeds beter, grijze import uit Amerika leverde hem veel succes op, van daaruit is hij met heel z'n handel naar Gestel getrokken, in het pand op de hoek van de rondweg/Hoogstraat , waar voorheen een Renaultgarage inzat. Tot aan z'n dood heeft hij daar z'n handel gedreven. Zijn vrouw heeft het nog even geprobeerd met de toenmalige bedrijfsleider( ja,ik bedoel het bedrijf voort te zetten) maar het pand is wat later toch verkocht en ja, ook ik heb op/in de zelfgemaakte lift van Anton gestaan waar later nogal wat auto's mee naar boven en terug zijn gelift. Heb daar ook erg mooie oldtimers boven zien staan. Dit pand, zo is de bedoeling, gaat weg voor nieuw(hoog)bouw.


Datum: 04-02-2012
Naam: Ernst Dinkla img

Dit pand is in de 30 jaar dat ik het ken steeds meer verwaarloosd en nu echt een puist in de buurt geworden. Nu bekend is dat er een Jumbo-supermarkt in gevestigd wordt, moeten we hopen dat het nog eniszins opgeknapt wordt. Gezien de leegstand van de kantoren in de buurt is dit waarschijnlijk de enig haalbare optie. Sloop tot brakke grond of parkeerterreinen zal wel niet betaalbaar zijn. Blijft de vraag of er genoeg parkeerterrein is voor een supermarkt en er niet eenzelfde onveilige situatie ontstaat als bij de AH en Aldi verder naar het centrum aan de Hoogstraat.


Datum: 04-02-2012
Naam: Ad Pluijm img

Heb ook gehoord van de Jumbo, maar gezien de staat van het pand denk ik toch dat er eerst nieuwbouw komt. Ik zie niet gebeuren dat Jumbo er eerst een half miljoen tegenaan gooit om het op te knappen. Die hoogbouw is door de gemeente afgewezen en verder heb ik er niets meer van vernomen, dus die hoogbouw zal wel verlaagd zijn.


Datum: 05-02-2012
Naam: Ernst Dinkla img

De gemeentelijke vergunningen pagina beschrijft het als volgt: 11/0940, Boutenslaan 56/Hoogstraat 235, verbouwen/renoveren van winkelruimte, 13-07-2011.


Datum: 23-02-2012
Naam: Francois img

Nu zijn de plannen om er een Jumbo-supermarkt in te plaatsen. Het achterste gedeelte (werkplaats) zal afgebroken worden en er zullen 88 nieuwe parkeerplaatsen gemaakt worden. Het pand wordt volledig gestript en er komt een nieuw smoeltje tegenaan te zitten. Werkzaamheden zijn al begonnen.
<<< Francois, geef je nog even jouw achternaam door? (red.) >>>


Datum: 24-02-2012
Naam: Ernst Dinkla img

Dat klopt, de garages zijn al deels weggehaald vanaf de toegang Boutenslaan. De illustraties op de bouwschutting geven een impressie van wat het moet worden. Het lijkt me dat Jumbo dit goed aanpakt. Het kan ook nog positief werken voor de winkelruimtes aan de overkant van de Hoogstraat die nogal wat verloop hadden. Het zal al met al beter worden dan het tot nu toe is geweest.


Datum: 13-04-2012
Naam: Francois van Oudenhoven img

Bouwvakkers gisteren gesproken. Ze schijnen er met zo'n 40 bouwvakkers bezig te zijn. De oplevering zou over zes weken moeten zijn.


Datum: 22-12-2012
Naam: R. Fleischhauer img

Vorige week ben ik hier voorbijgereden en ik wist niks van de verbouwing af en wat zag ik, inderdaad een compleet nieuw Jumbo-filiaal en netjes opgeknapt. Ik weet nog dat we er vroeger voorbijreden als we naar de tandarts gingen aan het Kastelenplein vanuit Tongelre en ik me altijd vergaapte aan de prachtige amerikanen die daarbinnen stonden, veelal oldtimers. Mischien dat ik mede daardoor door het amerikanenvirus ben bevangen en ondertussen een oude Chevrolet Bel Air uit 1956 rijd.