Fotonr.: 10746
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 2007
Locatie 1.:Stratum |214 Tuindorp |Geldropseweg
Onderwerp.: Religie |Kapellen |De Burgh

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Glorieuxpark. (2)

Beschrijving Trouwzaal 'De Burgh'.
Geplaatst op 01-04-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 01-04-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Dit is Eindhovens 2e trouwlocatie. Wie in een iets meer romantische omgeving wil trouwen in Eindhoven, kan hier terecht. Ook kunnen er prachtige trouwfoto's worden gemaakt rondom de vijver in de prachtige tuin.


Datum: 01-04-2007
Naam: Ben Brekelmans img

Eigenlijk is het beschamend dat een stad als Eindhoven slechts over twee trouwlocaties beschikt. En dat terwijl er nogal wat belangstelling bestaat om te kunnen trouwen bij bijvoorbeeld het Prehistorisch Dorp e.d. Ik ken Eindhovense bruidsparen die bewust buiten Eindhoven zijn getrouwd (Geldrop, Heeze) vanwege de mooiere trouwlocaties daar. En 's avonds stonden we met Fancy dan ergens daar op de dorpen op de betreffende bruiloft te spelen. De Eindhovense horeca kan mijns inziens niet echt gelukkig zijn met dit karige locatie-aanbod van onze zingende lumineuze burgervader.


Datum: 02-04-2007
Naam: Ben Dankers

Helemaal mee eens Ben, met enig zoeken moet het mogelijk zijn om in elke oude deelgemeente een trouwlocatie te vinden, b.v. het oude stadhuis in Tongelre. Op de hoek van de Frankrijkstraat staat een oud pand, evenals in de Kloosterdreef. Ook oude pastorieën hebben meestal al een soort vergaderkamer. Ook op de Hoogstraat staan nog wel een paar geschikte panden en in Stratum zeker.


Datum: 22-10-2008
Naam: Ad vd Heuvel img

In 1974 heeft onze Ben (Brekelmans) ook nog op mijn bruiloft gespeeld, samen met Henk Huibers, Jos van Dommelen en de rest van de band. Dit was bij "Het Wapen van Tongelre" op de Muschbergweg van de fam. Manders.


Datum: 22-10-2008
Naam: Ben Brekelmans img

Dat was met het sextet Wim Vlemmix, Ad! Je ziet de band op foto 4487. Drummer Ad van 't Hof was op jullie bruiloft, maar is inmiddels opgevolgd door Albert Rooijakkers. Ongetwijfeld heb je er nog foto's van. Ik zou zeggen, stuur op, stuur op.


Datum: 24-10-2008
Naam: Ben Brekelmans img

De naam "Glorieux" verwijst naar de Vlaamse Eerwaarde Heer Stefaan Modest Glorieux, stichter van de Congregatie van de Zusters van Barmhartigheid, niet te verwarren met de Zusters van Liefde. De speciale aandacht van deze congregatie gaat uit naar de meest kwetsbaren van de maatschappij. Zou dit daarom een trouwzaal zijn geworden?


Datum: 11-01-2009
Naam: Maria van Engeland img

En zo ontdek ik heel Eindhoven weer na zoveel jaar. Kan iemand mij vertellen waar dit gebouw precies ligt?


Datum: 11-01-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Maria, dit pand is onderdeel van het voormalige kasteel van Smits van Oyen aan de Geldropseweg 170. Kijk verder eens rond op Deze site zal je verder helpen met vinden van straten en panden.


Datum: 11-01-2009
Naam: Ben Brekelmans img

Maria, kijk maar eens op foto 16933, dat mooie plaatje van Petra van Laarhoven! Klik op "locatie" en je komt erachter dat het is gesitueerd in de buurt die door de gemeente Eindhoven "Tuindorp" is genoemd. Jij moet al wel erg lang weg zijn uit Eindhoven, want Huize De Burgh staat er toch al ettelijke jaren, om precies te zijn sinds 1912!


Datum: 12-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Deze kapel ligt in een oase van rust, midden tussen grote wegen als de Geldropseweg, Petrus Dondersstraat en de Rondweg. In het bijbehorende kasteel, dat je ziet liggen vanaf de Geldropseweg, wonen nog zusters. Zo ook in de bijgebouwen die later op het terrein zijn gebouwd. Het trouwen in deze kapel is best iets bijzonders. Bovendien is de tuin een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, bij de vijver op het landgoed en het kasteeltje op de achtergrond.


Datum: 25-02-2010
Naam: natasja img

30-6-2010 is de laatste dag, dat men daar nog trouwen mag. En wij mogen 26-6 (waarschijnlijk) als laatste daar trouwen! Wel jammer voor de huwelijken daarna, want zeg nu zelf, het stadhuis is niet echt sfeervol.