Fotonr.: 10384
Bijdrager Henk Meelen
Jaar: 1980
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Jac Indekeu Tours
Onderwerp 2: Gedrukte en Geschreven Media |Advertenties / Reclame |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Indekeu.

Beschrijving Jac Indekeu Tours, Lodewijk Napoleonlaan 42a. Bestaat dit bedrijf nog?

Geplaatst op 18-03-2007

Reacties

Datum: 19-03-2007
Naam: Koos Van Strien img

Of Jac Indekeu Tours nog bestaat weet ik niet, maar zijn ouders Sjaak en Marie Indekeu hebben volgens mij in de Margrietstraat in Stratum gewoond. De bussen van Indekeu hebben ook nog op de Heezerweg gestaan, voorbij café het Kelderke.


Datum: 19-03-2007
Naam: Anny Meijer img

Nee, dit bedrijf bestaat niet meer. Mijn neef is met de dochter van Jac getrouwd. Jac is al de nodige jaren geleden overleden. Ik ben met deze bus in 1986 naar Spanje geweest. 10 dagen met de reis en volpension kostte fl. 125,-. Hij was denk ik een van de eerste in Eindhoven die reizen naar Spanje organiseerde. Dat was nog eens een tijd!


Datum: 20-03-2007
Naam: Jacqueline Indekeu img

Dat was inderdaad nog eens een tijd. Hartstikke gezellig met al die reizen. Het bedrijf bestaat al 17 jaar niet meer. En Jac Indekeu sr. heeft inderdaad in de Margrietstraat gewoond en daarna in de Edelweisstraat. Jac Indekeu jr. heeft in de St. Servaasweg gewoond en had zijn garage inderdaad aan de Heezerweg vlak bij de St. Joriskerk. Daarna is de garage verhuisd naar de Hofstraat en woonde hij zelf op het Lodewijk Napoleonplein.


Datum: 31-05-2007
Naam: Noud Kersjes img

Ik heb in de periode 1981 - 1985 als chauffeur voor Jac. Indekeu gewerkt. Ik kan me nog kan herinneren dat Jac. Indekeu een bloedmooie dochter (Jacqueline) had. Laat in de periode dat ik er werkzaam was zag ik haar ooit op kantoor. Zij kwam eigenlijk een beetje orde op zaken stellen zo leek het, en zij was in vergelijking met haar (keigave) vader minstens zo aardig in de omgang. Ik heb er altijd met groot plezier gewerkt onder de leiding van Jan van Akkerveke uit Nuenen. Het was een mooie tijd met allemaal aardige collega´s.


Datum: 28-09-2008
Naam: Peter img

Is dit busbedrijf dezelfde Jac Indekeu die aan de Aalsterweg gevestigd was? Als dat zo is, ben ik met junior altijd naar de school in de Tuinstraat gelopen.


Datum: 29-09-2008
Naam: Ad Pluijm img

En waarom vraagt niemand zich af waarom er Belgische nummerplaten op beide bussen zitten terwijl het toch een echt Eindhovens busbedrijf was? Dat vraag ik me af. Weet iemand het antwoord hierop?


Datum: 29-09-2008
Naam: Hans van Melis img

Nee, wat die B betekent? Geen Idee. Maar het N7890 en het gele nummerbord zijn toch echt Nederlands.


Datum: 29-09-2008
Naam: Ben Brekelmans img

Volgens mij is dat de B van Brabant. Maar Ben reken ik ook goed!


Datum: 29-09-2008
Naam: peter img

Ik denk niet dat dat klopt, want ik heb een boek met oude busfoto's. Bussen die in Utrecht en Zuid-Holland reden, hadden die B er ook op staan. De letter vóór het kentekennummer gaf aan uit welke provincie ze kwamen.


Datum: 04-05-2010
Naam: Antoine Dirkx img

Mijn vader (Toon Dirkx) heeft ook nog enkele jaren bij Jac Indekeu gereden. Ik kan nog wel herinneren dat de bussen in de Hofstraat gestald werden, 'n smalle ingang naar de garage. De monteur, Elbio, kan ik me ook nog wel voor de geest halen. Als mijn vader de VIPRE-lijn reed (bijgenaamd de "Klakkenlijn", Belgische werknemers van DAF halen en brengen), werd de bus gestald in Sint Leopoldsburg, waarna we door Elbio opgehaald werden met de FIAT-bus. Deze bus is later nog afgebrand op het parkeerplein aan het einde van de Hofstraat. Allemaal erg lang geleden dus...


Datum: 21-08-2010
Naam: Beppie Wernaert-Verbakel img

Mijn vader Ties Verbakel heeft lange tijd als monteur 's avonds en zaterdags bij Jac Indekeu gewerkt. Kan me nog herinneren dat ik hem wel eens ging opzoeken als hij daar op zaterdag aan het werk was. Hij was altijd erg trots op zijn werk. Heeft daar bij mijn weten gewerkt tot het bedrijf naar ik dacht overging naar de Rooy. Jac werd ziek en dat was denk ik de reden dat hij er mee ophield. Mijn vader is in 1996 overleden en toen was Jac ook al overleden.


Datum: 21-08-2010
Naam: Noud Kersjes img

Hallo Beppie, ik heb jouw vader als collega meegemaakt bij Indekeu. Hij was inderdaad erg trots op zijn werk. Dat kon hij ook gerust want hij had het repareren van die oude bussen prima in de hand. Sterker nog, wat Ties met sloopmateriaal, touwtjes en ijzerdraad allemaal repareerde, kon niemand hem nadoen. Zijn opdrachtgever (Jack Indekeu) verwachtte niks anders van hem. Waarschijnlijk had je vader veel ervaring opgedaan bij het repareren van oude trucks. Hij had lang gewerkt bij Büssing in Aalst, vertelde hij vaak. Dat je vader een professioneel monteur was, staat buiten kijf. Zo worden ze niet meer gemaakt zullen we maar zeggen. Verder herinner ik me hem als een buitengewone lieve en aardige man. Het was een genot om hem tussen de ritten door te zien en te spreken.


Datum: 14-11-2011
Naam: Ingrid Gies-Bleijenberg img

Sinds 1997 zit in dit pand Pointer grafische vormgeving, een bureau voor grafische vormgeving en educatieve producties.