EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

9328

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Steenoven langs Eindhovens kanaal.

Beschrijving

Op de achtergrond de steenoven. Van de mannen op de voorgrond kennen we alleen de persoon rechts, dat is Hem van Genugten


Geplaatst op

16-02-2007

Reacties:

Datum: 23-07-2009
Naam: Jan van der Meulen sr  

Deze grote drooghal(?) hoort bij de steenfabriek Glaudemans en Van Gestel aan de Geldropscheweg. De steenfabriek werd gekocht van de eigenaren door de gebroeders Van der Meeren. Chris van der Meeren heeft nog getracht de fabriek weer op te starten, wat niet slaagde.
Pierre van Bree heeft nog enkele jaren grote ruimten van deze fabriek gehuurd. Harry van Kempen met zijn zwager Nijhuis uit Aalst-Waalre gebruikte de leegstaande woningen van de werknemers van de steenfabriek, gelegen aan de kanaalzijde van de fabriek, voor het opstarten van een kunststoffenfabriek. Later is deze start van beide zwagers uitgegroeid tot Tijger Plastics en na vele jaren de internationale Tiger Plastics. Het hele terrein is verkocht aan de DAF, die hier startte met de vrachtwagenfabriek. Op de Geldropscheweg staat aan de DAF-zijde nog een oude boom, een eik(?), die aan de toegangspoort naar de steenfabriek stond.