EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

929

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Essenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Bakkerij

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De voormalige Etos-bakkerij

Beschrijving

Op de hoek Essenstraat / Lijsterbesstraat staat dit gebouw, dat heel lang dak bood aan de Etos-bakkerij. Vanuit hier vertrokken elke ochtend de vele wagentjes, bakfietsen en dergelijke.


Geplaatst op

04-08-2005

Reacties:

Datum: 19-05-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Hier hebben mijn vader en moeder elkaar leren kennen! mijn vader kwam voor de oorlog als een van de weinige protestanten bij etos werken, in zijn woonplaats Hengelo was toen geen werk meer. Mijn ouders trouwden in 1944.


Datum: 28-05-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

's Nachts broden vanuit de ovenzaal in de rekken zetten. Lekkere temperatuursverschillen in de winter. Vervolgens naar de Campina om ijsblokken te versjouwen. Het was in de beruchte winter 1962/1963. Je moest wat als student om een centje bij te verdienen.


Datum: 05-07-2006
Naam: Sjef van Eijk  
img

Ga er nu eens kijken ! Het hele gebouw is aan de Essenstraat-kant oranje geschilderd. Ik kijk er vanaf de Frederiklaan zo tegenaan !


Datum: 07-11-2006
Naam: Hans Jarec  
img

Met de feestdagen hadden we daar een werkdag van 's morgens 5 uur tot 's avonds 23 uur in de banketbakkerij.


Datum: 07-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

En wij op vrijdag de overige uren in de broodbakkerij en dan 's morgens even achterom bij bakker Nijsen een warm broodje halen. Naar zeggen ongezond zo warm maar wel lekker.


Datum: 05-07-2007
Naam: Willem van der Sommen  

In de oorlog werden er zakken met meel met paard en kar aangevoerd en werden opgetakeld naar het luik aan de voorkant. Grotere jongens bij mij uit de buurt (Bertus Vermeulen, Anker, Jan en Eef Kamerbeek) sneden met scheermesjes de zakken open en hielden er een emmer oonder. Dan was het lopen geblazen. De voerlieden keken niet zo nauw. Later zaten er Duitse soldaten op de wagen met het geweer in de aanslag. Dus was het afgelopen. Wij woonden in het eerste huis in de Iepenlaan (nummer 2) en hadden vrij uitzicht op het laden en lossen.


Datum: 03-11-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Hallo allemaal ik heb ook bij de Etos gewerkt in Veldhoven K28 bijde bediening, bijvulen van de winkel. De heer Aarts was toen de baas van het spul. Ik was 17 jaar en heb er even gewerkt tot mijn 18 a19 jaar. Toen heb ik mijn rijbewijs gehaald en ben naar Bemelmans gegaan, de leverancier van tabak voor Etos en ben zodoende in alle filialen geweest. Mooie tijd gehad.