EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coƶrdinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

9124

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Bennekel in 1956.

Beschrijving

Zie foto 9070: in 1956 was de bebouwing tot aan de Bachlaan gevorderd, die toen nog aan onbebouwde grond grensde. In het midden naast de kale plek de Maria Middelareskerk


Geplaatst op

09-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Duidelijk zijn ook de twee scholen te zien aan de Bennekelstraat. Rechts van de kerk bij de volgende open plek eerst de Henricusschool en dan iets naar boven de Barbaraschool.


Datum: 10-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Helemaal rechts bovenin is nog een stuk van het Valkenswaardslijntje te zien.
Daarnaast liep een z.g. zwarte pad van de onbewaakte overweg aan de Holstraat naar de Genneperweg, nu ongeveer het traceƩ van de Bayeuxlaan, voorbij die zwarte pad richting Gennep was het een groot moerassig natuurgebied tot aan de Dommel.


Datum: 10-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Links op de voorgrond waar de Makrietjes gebouwd zouden worden, was vanaf de Bachlaan tot het Afwateringskanaal niets, uitgezonderd de boerderij, waar zowat de hele nieuwe bewoners van de wijk, de melk en eieren haalden. Heel opvallend is dat de prijzen van de eieren ongeveer gelijk zijn gebleven. Achter de 4 blok huizen aan de rechterkant waar een zandpad naar rechts loopt, was een huis ingericht door Mormonen. De Kerk van Jezus Christus van de Heilige Der Laatste Dagen. Ik weet dat nog, omdat dat in die tijd heel bijzonder was.


Datum: 10-02-2007
Naam: Marga van Vugt  
img

Is de straat naast de Maria Middelareskerk, de straat onder de kerk niet de Cornelis Dopperstraat?


Datum: 10-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Dat klopt Marga, de straat voor de kerk is de Tinelstraat, de lange straat achter het veld is de van Blankenburgstraat, de verbinding tussen die twee is de Cornelis Dopperstraat. Op het veld achter de kerk zie je nog sporen van oude bebouwing en sloten die bij en langs oude weilanden lagen. Ik heb daar meermaals natte voeten gehaald als ik weer eens door het ijs was gezakt al scholleke trietsent.


Datum: 10-02-2007
Naam: Marga van Vugt  
img

De eerste vijf jaren van mijn leven woonde ik in de Cornelis Dopperstraat (13). Een jaar heb ik nog op de kleuterschool gezeten, waar nu de Emmaus zit op de Genneperweg. Ik kan me nog herinneren dat ik over de Bennekelstraat naar school moest lopen. Op het veld achter de kerk was de kermis en ik kan me nog herinneren dat er een friettent stond. De Dommel was vlakbij, een nare herinnering toen Toontje verdronk bij de sluizen. Ik denk dat dit rond 1959 was.


Datum: 10-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Helemaal onder in de schuin geplaatste huizen, op de hoek van de nog aan te leggen Kerkhoflaan, woonde Rooijakkers een oud wielrenner. Als je voor de oorlog een wedstrijd wou winnen moest je hem verslaan. Een klein pezig manneke met een goud hart. Op de weg en op de baan.


Datum: 12-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Deze foto roept veel herinneringen op, ik was zes jaar toen wij in de van Blankenburgstraat kwamen wonen, precies achter de kerk aan het veldje waar later, nadat het enigzins was gecultiveerd, jaren de kermis heeft gestaan.
In de rechterbovenhoek zie je aan de Bennekelstraat twee scholen staan, op het kale stuk achter de St. Henricusschool, nu de Kameleon, was al de Katholieke Speeltuin Jeugdvermaak in aanleg, het voorste deel was een trapveld met daar omheen een rolschaatsbaan, het achterste deel was de speeltuin. Rechtsonder liggen nu de velden van v.v. Gestel en de Helicon Groenschool.


Datum: 10-05-2007
Naam: Willem van de Ven  
img

Het schijnt te zijn dat Elvis ooit in de Bennekel is geweest. Hij was op bezoek bij familie van zijn manager Dries van Cuyk.


Datum: 10-05-2007
Naam: Ben Dankers  

Dat verhaal van Elvis is een echt broodje aap verhaal, het gaat namelijk over mijn oma, zij was de moeder van Dries van Kuijk en allang overleden toen Elvis in Europa was. Daarnaast sprak bij ons thuis geen van beide ouders voldoende Engels om iemand te woord te kunnen staan, ik zat toen op de HBS en zou dus moeten tolken wat dus niet is gebeurd. Grote onzin. Het verhaal is mede in het leven geroepen door de serie Ouwe Koeien of zoiets op Omroep Brabant.


Datum: 13-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

De rocking Rebels waren trouwe aanhangers van de Eindhovense rockabilly band Mac. Taple en bezochten bijna elk concert van deze band. De Elvis bende was er al jaren eerder. Ik meen dat een van de leden destijds in de Bachlaan woonde.


Datum: 13-05-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wat nu Jan van Boendalelaan heet, was vroeger een groot veld met een doodlopende straat er in. Dat veld lag aan de achterzijde van de Rivierstraat en was toentertijd mijn speelterrein. Het was ook daar waar de 'Elvisbende' vaak bij elkaar kwam, mede doordat leden bij ons in de buurt woonden. Ik stond daar als klein menneke dan altijd bij en vergaapte mij aan de 'buikschuivers' die de jongens toen reden. We schrijven ~1966.


Datum: 13-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Jan in de Bachlaan woonde Loek die ze Elvis noemden. Ik noem hier bewust geen achternaam omdat het een goede vriend van mij is en hij had niets met de Elvis bende te maken! Ze hadden hem vroeger met een glas in zijn gezicht geslagen omdat hij het voor Elvis opnam en dus een grote Elvis Fan was en nog is.


Datum: 14-05-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Op www.bopcats.nl/ntuigdag.htm zijn foto`s te vinden waar de Rocking Rebels opstaan. Ze zijn gemaakt op de tuigdag die gehouden werd in september 1980.


Datum: 11-08-2009
Naam: Hans Sprengers  
img

Geboren en getogen alhier,Verhulststr. 14 later nog in de Diepenbrockstr.2 . ook op de kleuterschool gezeten aan de Genneperweg 's morgens moest je met de groep mee lopen die langs kwam, dat was nog bij de nonnen. In de Duffaystraat had je een snoepwinkel aan huis bij van Pelt en achteraan bij de speeltuin een friettent aan huis! Zogenaamd d'n dove Jan. Daar had ie zelft nog nooit van gehoord denk ik :-) Vrijdags voor ons moeder gebakken vis halen bij Viveen in de Reinkenstraat die had z'n schuur in gebruik als viskraam, voor deze tijd ondenkbaar. Wat een herrineringen allemaal door deze site, prachtig. Nog eentje dan, met Pasen met het jongenskoor paaseieren zoeken op het erf bij, naar ik meen, boer Versantvoort op de Ontginningsweg nabij de vivi.