EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8773

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Servaasplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, Onze Lieve Vrouwe van Fatima

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Onze Lieve Vrouw van Fatimakerk. (3)

Beschrijving

De bouwpastoor was Pastoor R. Meijer die aanvankelijk als adres had: 1e Wilakkerstraat 32. Architecten: ir. J. van Buijtenen en B. Clement. St.Servaasweg.


Geplaatst op

29-01-2007

Reacties:

Datum: 29-01-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Architect van Buijtenen woonde vanaf het begin (van Tuindorp) op de hoek van de Petrus Dondersstraat en de 2e Wilakkersstraat. Soms kwam hij door de buurt op een schimmel. Zijn oudste zoon Onno was iets jonger dan ik (1937). Verder herinner ik me Erik, Lex, Chris en Hugo. Dit is onze trouwkerk en doopkerk van kinderen en kleinkinderen. Sinds ong. een jaar aan de eredienst onttrokken zoals dat, zo mooi, heet.


Datum: 10-02-2007
Naam: Liesbeth Feskens-van Lijf  
img

Wat een mooi plaatje zo van binnen. Was al bijna vergeten hoe hij eruit zag.


Datum: 16-02-2007
Naam: Lucas van Seters  
img

Leuk hoor die foto. In mijn jeugd (1963-1968) woonden wij tegenover de ingang van de kerk op St. Servaasweg 14. Daarna zijn wij verhuisd naar Petrus Dondersstraat 4. (Nabij de Geldropseweg). In deze kerk heb ik nog mijn communie gedaan.


Datum: 20-03-2007
Naam: Cecile Vrijdag  
img

Jarenlang in het koor gezeten onder leiding van Anton Maessen als dirigent, en die ook het orgel bespeelde als het nodig was, en wat waren we trots, als er daarna hard geklapt werd! In de kerk, geweldig.


Datum: 21-03-2007
Naam: Liesbeth Feskens- van Lijf  
img

Dat orgel staat nu in de Gerardus Majella en hij klinkt nog als vanouds.


Datum: 03-04-2007
Naam: Yvonne Alewijns  
img

In deze kerk heb ik mij eerste communie gedaan, ben ik gevormd door Mgr Bekkers, ben ik getrouwd en onze kinderen gedoopt. Voor mijn man Gerard van de Ven geldt hetzelfde. Bovendien heeft hij er heel lang de missen gediend. En wie kan zich de kerststal herinneren die Koster van de Molengraft zo mooi kon maken en de kerk met Pasen zo mooi kon versieren?


Datum: 03-04-2007
Naam: Henk MariĆ«n  
img

Ik ben ook jarenlang lid, en zelfs voorzitter geweest van het koor in deze kerk. Onze familie stond er met een stevige vertegenwoordiging: mijn vader, mijn oom, mijn neef en ikzelf. Er stonden meer families. Ik denk daarbij aan de familie Donkers, de familie Verberne, de familie Elstak, de familie Rohlfs. Daarnaast natuurlijk een groot aantal andere leden. Alles onder leiding van de onvolprezen Antoon Maessen, die naast dirigent ook een voortreffelijk organist was, wat o.a. bleek als hij tijdens de communie op het orgel vrije improvisaties speelde.


Datum: 04-04-2007
Naam: Liesbeth Feskens- van Lijf  
img

Ook ik heb een aantal jaar in het koor gezongen bij de sopranen. Was een van de jongste en mocht af en toe onder meneer Maessen zijn lessenaar staan. Zing nu in het koor van de Joriskerk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zullen we maar zeggen.


Datum: 09-04-2013
Naam: Joke Muskens  
img

Ook ik ben in deze kerk getrouwd, onze kinderen zijn er gedoopt en hebben er de communie gedaan. Leuk om het terug te zien.


Datum: 13-04-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Ja leuk, ik ben er gedoopt en heb er mijn eerste communie gedaan. Mijn zussen zijn er getrouwd. Ik ben er veel naar de mis geweest. Mooie tijd.