EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8527

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

St Bonifaciuslaan

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten

Onderwerp 3.:

De Gruyter

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De deuren van De Gruyter.

Beschrijving

Dit zijn de deuren van de voormalige "de Gruyterwinkel" op de St. Bonifaciuslaan. Als kind vond ik ze al mooi. Weet iemand of ze karakteristiek waren voor de Gruyterwinkels? In mijn herinnering hadden namelijk alle Gruyterwinkels waar ik weleens geweest ben van deze deuren! Net zo als de koffiebonen-maalmachine in de winkel, dat was bijna een ritueel om dat te doen en het rook heerlijk. Enkele jaren geleden ben ik eens naar een tentoonstelling over de Gruyter geweest in Den Bosch en daar kwam ik dat apparaat weer tegen. De lucht van versgemaalde koffiebonen lijkt dan meteen weer in je neus te zitten!


Geplaatst op

13-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-01-2007
Naam: Maarten E.Dommering  
img

Zat daar De Gruyter? Er was in elk geval een Etos, toen dat nog een soort supermarkt was. Mijn moeder kocht er omdat het eigenlijk van Philips was en we aan het einde van het jaar op basis van getelde kassabonnen een soort korting uitbetaald kregen.
Wij woonden destijds (1953-65) in de Adelbertuslaan. Op de hoek van de Heezerweg en de Koriander was in elk geval wel een De Gruyter.


Datum: 29-01-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Maarten, de ETOS zat op de andere hoek van deze rij winkels, tegen de Piuslaan aan. De Gruyter zat op de hoek St-Bonifaciuslaan - St-Lutgartstraat.


Datum: 02-02-2007
Naam: Maarten E.Dommering  
img

Ja, bedankt, je hebt gelijk. Nog altijd vind ik het raar dat concurenten zo dicht bijelkaar zaten. Toen ('65) was, denk ik, de aftakeling van de Gruyter al begonnen!