EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coƶrdinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8459

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse Markt noord.

Beschrijving

Rechts de kloosterdreef met op de hoek Kloosterdreef 41 de Juliaantjes. Het pand met de rode luifel is Woenselse Markt 1, daarnaast van Buul. De huisjes op de Woenselse markt, met de witte gevel, hadden in 1934 als adres Trompstraat 2, 4 en 6. Het eerste huisnummer in de Trompstraat is nog steeds 8.


Geplaatst op

09-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

En niet te vergeten, het "landgoed" van Nilliske v/d Water aan de van Brakelstraat (zie ook foto 5824. Mooi plaatje, Hans! En met "van Buul" bedoel jij in dit geval de winkel en niet het woonhuis van foto 8447.


Datum: 09-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Het zal ongetwijfeld wel ergens op de site vermeld staan, maar vlgs mij woonde in die witte huisjes op de Woenselse markt, een boswachter die vooral het Philips wandelpark onder zijn toezicht had, en zijn gezag vol overtuiging liet gelden, als wij hem aanzagen komen hielden we angstvallig de bal in ons handen om hard weg te kunnen rennen indien nodig.
Terwijl wij toch onschuldige menneke's waren!


Datum: 09-01-2007
Naam: Joop Tielemans  
img

De foto moet gemaakt zijn na 1982, ik zie het aan de verbouwing van ons pand op het hoekske. In het meest linkse witte huis woonde inderdaad boswachter van Dijk, waar nu bruidshuis Rianne gevestigd is.


Datum: 09-01-2007
Naam: Henk MariĆ«n  
img

Heette die boswachter (of veldwachter?) niet van Dijk? Trompstraat 8 was een slagerij en daarnaast op nummer 10 woonde de familie van Asten, waarvan het gezinshoofd niet alleen mijn oom Frans was, maar ook nog conducteur was bij het spoor.


Datum: 09-01-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

In het pand waar je op het platte dak kijkt met op de achterplaats de rode luifel, zat hier niet de speelgoedwinkel van Van Nistelrooi? En diagonaal naar links in het witte pand zat het bruidshuis Rianne.


Datum: 09-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Het antwoord Henk vwb de boswachter zijn naam, is bij foto 4675 al gegeven door Tini van Rooij en Ben Brekelmans, inderdaad van Dijk was de naam, en steeds dieper in mijn geheugen gravend denk ik dat zijn zoon bij mij op de derde LTS gezeten heeft, die zal nu ook rond de 54 a 55 jaar zijn.


Datum: 10-01-2007
Naam: Christine Soons  
img

Nee Fanny, de speelgoedzaak zat, volgens mij, waar nu Ornek zit, naast het reformhuis van Bogers.


Datum: 10-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

De zoon van boswachter van Dijk heet Broos (van Ambrosius) en is al jarenlang een gerespecteerd postbode op de postvestiging in het Winkelcentrum Woensel.


Datum: 10-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Het is wel toeval Ben wat ik nu vraag maar weet jij of Broos(Ambrosius) misschien bijen hield?? Ambrosius patroonheilige van de bijenhouders Op de derde LTS hadden wij de Hr.Buteyn en die had onder de leerlingen een bijenclub opgericht Melliflora genaamd, en wij mochten daar bijenkasten maken en kregen dan een bijenvolk om te verzorgen, en volgens mij had Broos ook zo'n bijenkast, of hield zijn vader bijen, bij mij duurde het bijen houden niet lang op het Vredesplein vanwege klachten uit de buurt. Ik weet wel dat we altijd vergaderden in een cafe op de Broekseweg hoek Brugstraat.


Datum: 20-03-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Henk Mariën, bij de familie van Asten kwam ik nog wel eens thuis. Mijn oom Louis was getrouwd met een van de dochters van de familie: Annie. Vader was inderdaad bij de spoorwegen werkzaam, en de andere familieleden kan ik me ook nog herinneren, zoals Marietje en Frans. Allemaal lang geleden. Wel fijn dat de huizen van toen er nog steeds staan.


Datum: 25-02-2014
Naam: Mimiy Korenman  
img

Als ik het goed heb zijn de huizen van Pastoriestraat nr. 137 t.m 149 en de oude winkel van Bastiaans afgebroken. Wij woonde op nr. 139 en zijn in 1965 verhuisd. De huizen moesten afgebroken worden, maar als ik nu kijk is er nog niets gebouwd!
Dan heeft het 17 jaar braak gelegen,wat jammer want wij woonden er zo fijn!