EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8290

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Oude Torenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, Frater Andreasschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Frater Andreasschool, klas 6, 1957/1958. (1)

Beschrijving

Dit is de klassefoto van de 6e klas schooljaar 1957-1958 met leraar en schoolhoofd frater Benjamin. Ik (Hans van den Heuvel) zit op de voorste rij tweede van links. Het zou leuk zijn een bijeenkomst te organiseren met deze groep. Ik noem een aantal namen die ik mij herinner van deze foto: Wim van den Heuvel, Cees van de Meerakker, Cor van Ruth, Broos van Kraaij? ,Jan Maas, ...van de Boomen, Wim Haan, Hans van Hout, Jos van de Velde, Jan Reeken, Hans Maas, Bert van de Wildenberg+, Willy van Kraaij, Jan Spiljard, ...van Berlo, Wim(?) Maas, Guido Haan, Ad Maat+, Leo van Rooij, Jan Lammers, Louis van Schaijk, Rinus van Dorst, Rinie Netten, John Schoonderwoerd, Cees van de Water, Gerrie(?) Wordragen, Gerrie Fietelaars+, Jan Klaassen, Martie Klomp, Arno van Empel etc. De namen met + zijn volgens mij overleden. Ik hoop dat iemand nog namen toe kan voegen. Is er wellicht ergens toegang tot bewaarde archieven van de Fraters uit de Frankrijkstraat? Ik ben benieuwd naar reakties!


Geplaatst op

02-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-01-2007
Naam: Joop van Beek  
img

Links naast B.v.d.Wildenberg zit Joop van Beek


Datum: 12-01-2007
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

Ook de naam Henny ten Westeneind kunnen we toevoegen aan deze foto links schuin boven Bert vd Wildenberg staand langs de jongen met geruite blouse is mijn vader die met de witte streep op zijn shirt


Datum: 31-05-2007
Naam: Peter van Weegberg  
img

Links onderaan is Peter van Weegberg. Onderaan tweede van rechts is Janus Manders.


Datum: 23-12-2007
Naam: Arno van Empel  
img

Ik sta links boven.


Datum: 11-01-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Hans ik heb nog meer namen, Cor van de Acker, Jan van Hedel, Ronald Kauffelt, Jozef Kranenburg, Rinie van Rooyen, Joep van Dongen, Cor Hellings, Gerard Hendriks, Sjan koenraads, Janus Manders en Jan Verhagen. Helaas, ik mis nog 6 namen.


Datum: 11-01-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Hans nog wat namen, Wim van nistelrooy, Miel Blommaert, ? van de Nieuwenhof, Jan van Vroenhoven, Frans Lodewijks, Wim van Eyck.


Datum: 29-12-2008
Naam: Monica de Haan  
img

De jongen met stropdas achter de rolstoel is Guido de Haan. Is het mogelijk dat de namen Peter van de Berg en Joep van Ling jullie iets zeggen? Volgens mij zijn zij gedrieen in het vijfde of zesde leerjaar bij de fraters in Woensel op school gekomen.


Datum: 29-12-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Deze namen heb ik nooit van gehoord.Peter van Weegberg en Joep van Dongen spreken mij wel aan.En Guido zat bij mij in de klas.


Datum: 30-12-2008
Naam: Monica de Haan  
img

OK. Is mogelijk dat ik mij vergis. Ik herinnerde mij later nog een naam en dat was Theo van Deurzen. Volgens mij was Guido niet de enige die van de Martinus in Tongelre naar de Fraters in Woensel ging.


Datum: 10-08-2009
Naam: Martijn Maas  
img

Hallo Hans, wat een leuke site is dit zeg. Op de foto staat mijn helaas overleden vader achter jou Jan Maas, overleden op 14-12-1988, zijn tweelingbroer Gerrit Maas kun je vinden op dezelfde rij, 2e jongen naast de rolstoel.
Groeten Martijn Maas


Datum: 04-12-2011
Naam: Mimiy Korenman  
img

Rinus v Dorst staat er niet bij, want die is van 1944!


Datum: 04-12-2011
Naam: Hans van den Heuvel  
img

Kan zijn; maar Rinus zat toch in mijn klas. Kijk maar eens naar die jongen met die volle bos haar op de achterste rij rechts naast Frater Benjamin. Dat is volgens mij klasgenoot Rinus van Dorst.


Datum: 05-12-2011
Naam: Mimiy Korenman  
img

Klopt helemaal...... ik zit hier nu bij Rinus en die heeft dit bevestigd. Hartstikke mooi toch.
Groetjes en een fijne avond


Datum: 21-08-2012
Naam: Norman van den Wildenberg  
img

Beste iedereen...
Ik sta compleet versteld... Op deze foto staat mijn vader, Bert van den Wildenberg (met van den ipv van de).
Het is een van de weinige foto's die ik heb gevonden uit die tijd. Een tijd waar ik/wij weinig meer van afweten, aangezien mijn vader bijna 25 jaar geleden is overleden. Natuurlijk weet ik nog wel het een en ander van mijn vader, ook dat hij in deze lichtere versie rolstoel heeft gezeten, maar mocht iemand meer weten uit die tijd, of meerdere foto's hebben, dan hou ik mij aanbevolen voor een kopietje, of eventueel een ander verhaal, ook als iemand zijn vader nog graag over vroeger vertelt :)
Mail me gerust.