EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8260

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Wielantstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Wielant. (1)

Beschrijving

De foto is gemaakt vanaf het Hugo de Grootplein, achter ons de Struyckenstraat en voor ons de Wielantstraat. Rechts ligt eerst een groot grasveld en dan speeltuin Loevestein. Wie weet nog van de speeltuin ? Destijds (mede-)opgericht door de heer Silverberg en mijn vader. Tante Hannie voerde in mijn tijd de scepter. Met een gebouwtje voor opslag en kantoortje enz. Helemaal rechts-achter op de foto staat de gymzaal en daarvoor de (latere) Wielant, waar toen de gidsen en kabouters in zaten. Wanneer de naam Wielant daarvoor gebruikt ging worden weet ik niet.


Geplaatst op

31-12-2006

Reacties:

Datum: 08-07-2007
Naam: Gitte Verstappen  
img

Hallo Bernadette. Ik weet nog veel van die speeltuin af en mijn broer heeft er ook foto's van op deze site gezet. Jou ken ik ook nog, je woonde op de Bredalaan. Achter de speeltuin was een veldje waar we toen veel rondhingen, ook toen waren er al hanggroepjongeren. Wat ik me het meeste van de speeltuin herinner is dat we over de poort klommen als deze nog niet geopend was en dan was het vaste prik dat er iemand uit de buurt de politie belde. Wij woonden op het Hugo de Grootplein.


Datum: 24-07-2007
Naam: Harry Verstappen  
img

Ja Gitte, dat weet ik nog goed. IK belde namelijk altijd de politie als ik tante Hannie zo gauw niet kon vinden.


Datum: 01-08-2007
Naam: Truus van Bijsterveld  
img

Ook ik heb heel veel goede herinneringen aan de Wielant en speeltuin, en vooral met de familie Verstappen, m.n. Irma Verstappen. Maar ook met Wouter Gerlach, fam. Vos en Pia van Meer. Haar vader was altijd sinterklaas in het patronaat in de Theresiastraat.


Datum: 15-10-2007
Naam: Emile Van Heumen  
img

De Wielant (Blokhut) is erg bepalend geweest in mijn jeugd. Bandjes als The Gunners en Formule 5 heb ik daar gehoord en gezien. Jan Reker (nu PSV directeur) zat er in de leiding. Later heb ik er zelf nog met The Staffs carnavalsmuziek gemaakt. Dat was in de periode '66--'71 schat ik.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Ja de Gunners was mijn favoriete band in die tijd. Speelde regelmatig in de Wielant. Woonde een van de Gunners niet op de Jacob Oppenheimerstraat? Het was ook de tijd van die bruine imitatie lederen jacks. Half Eindhoven liep ermee. Verkochten ze die destijds niet in de Americanshop in de Jan van Lieshoutstraat?


Datum: 16-10-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

En vorig jaar waren The Gunners in bijna orginele bezetting alive and kicking bij back to the sixties Eindhoven, ze waren weer ouderwets goed.
Vele foto's van hun optreden staan op de site www.spanglefish.com/sixties


Datum: 16-10-2007
Naam: Emile Van Heumen  
img

Ja, Jan Kneepkens, de gebroeders van Wageningen woonden in de Jacob Oppenheimerstraat!!