EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8026

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Kanalen / Rivieren / Beken

Onderwerp 3.:

Afwateringskanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Afwateringskanaal. (1)

Beschrijving

Het afwateringskanaal gezien in de richting van het Kastelenplein. Vlak voor de sluis in de verte stort de Gender over in het kanaal. Rechts achter de knotwilgen "stroomt" de Gender verder langs het kanaal achter het volkstuinencomplex door om ongeveer een kilometer verder bij de Beemdstraat onder het kanaal door te gaan om zijn weg verder te vervolgen richting Strijp, om achter het belastingkantoor ondergronds te gaan. Er zijn plannen om dat gedeelte weer bovengronds te maken.


Geplaatst op

20-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden  
img

Daar was ook een soort sluis, waardoor het erg spannend werd om er nog te zwemmen. Er dreven regelmatig dooie varkens en kippen voorbij. Vlak daarachter is het Nat.Lab.


Datum: 26-01-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Gijs, ik probeer al meerdere malen bij EiB duidelijk te maken dat de Dommel geen sluizen heeft. Aangezien er geen scheepvaart is op de Dommel heb je ook geen sluis nodig. Wat je wel nodig hebt is een stuw die de waterhoogtes regelt in voor- en achterland. Anders zou de watermolen niet kunnen draaien en Eindhoven verdrinken. Het afwateringskanaal dient er voor dat wanneer achter de stuw voldoende voorzien is van water het linksaf afgevoerd wordt naar Beatrix richting Tilburg.