EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8004

Bijdrager:

Jaar:

1984

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoor Sicking

Beschrijving

Allereerst dacht ik dit in te sturen omdat ik nooit geweten heb dat in de Joris Parochie zoveel doden waren gevallen, op 19 september 1944. Totdat ik besefte dat voor vele jongeren die naar school in de Tuinstraat en Gasthuis straat zijn gegaan Pastoor Sicking een bekende figuur was. Zeker omdat hij tijdens de preek nogal sproeierig sprak. We zeiden nog al eens tegen elkaar als je voor aan in de kerk zat moest je een parapluie mee nemen. Verder was hij ook best wel aardig, als je met aswoensdag een kruisje ging halen en je het niet mooi vond, (tenslotte liep je de hele dag met dat kruis op je voorhoofd) was hij best bereid als je weer in de rij stond dit nog een keer te doen. Bij kapelaan van Genuchten hoefde je dit niet te proberen. Die stuurde je de kerk uit en meldde dit op school zodat je straf kreeg. Deze afbeelding komt uit het parochieblaadje van de St. Joris.


Geplaatst op

18-12-2006

Reacties:

Datum: 17-03-2007
Naam: P Hertogs  
img

Pastoor Sicking is Pastoor van de St. Jorisparochie geweest van 1937 tot 1963. Hierna werd hij Rector in Tilburg. Hij is daar overleden op 30 Maart 1984, bijna 90 jaar oud.


Datum: 28-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Ik herinner me Sicking vooral van zijn wekelijkse waarschuwingen dat meisjes en vrouwen enkel met bedekt hoofd (hoofddoekje?) de HH sacramenten mochten ontvangen.