EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7912

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jorisschool Tuinstraat, 1958.

Beschrijving

Deze foto werd mij in de hand geduwd door Joop van Kampen (middelste rij, middelste kind, met zijn handen netjes op de broek en die Big Smile) tijdens de party Back to the Sixties. Die big smile heeft hij nog steeds. Hij is na zoveel jaren nog heel herkenbaar van deze foto.


Geplaatst op

12-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-12-2006
Naam: Guido Bax  
img

Ik herken mezelf op deze foto, ik zit tweede van links. Verder herken ik zittend vlnr: ?, Guido Bax, ?, ?, Kees vd Honing?, Hermans, ?, Peter Renders, ?, Koos van Strien. Middelste rij: Schoenmakers, ?, ?, ?, Joop v Kampen, ?, ?, ?, ?
Bovenste rij: ?, Hennie Sars, ?, ?, Ronnen, ?, ?, ?, Ton vd Rijt, ? Naam van de meester ben ik helaas kwijt.


Datum: 13-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Leraar is de hr Masseling (zie ook foto 7315)


Datum: 17-12-2006
Naam: Joop van Kampen  
img

Op deze foto ken ik bijna iedereen nog van naam en als je wilt je Nickname.
Voorste rij van links naar rechts: Wimke Broekmans, Guido Bax, Mathieu van Aken, Tommie v/d Ven, Kees Honing, Hans IJzer, Kees Hopmans, Peter Renders, Flappen, Koos van Stien.
Middelste rij: Eddy Schoenmakers, Renee van Doren, Gerrie van Biezen, Janssen, Joop van Kampen, Wander Scheepers, Wim van Baal?, Tonnie van Roozendaal, Tommie v/d Meerakker.
Bovenste rij: Ronnie Cornelissen, Hennie Sars, Kersten, ?, Peter Ronnen, Prinsen, ?, Joost Wijnen, Ton van Rijt, Jippie van Velsen, Hr. Masseling (de Mazzel).
Wie weet de ontbrekende 2 namen nog zodat de klas weer compleet is?
Hoe heette Flappen met voornaam, Ronnie of Peter?


Datum: 17-12-2006
Naam: Guido Bax  
img

Joop. Het manneke (met pijp) naast Kees Honing was dacht ik een zoon van kapper Hermans van de Aalsterweg welke samen met slagerij Ronnen naar de Moreelselaan is gegaan.


Datum: 18-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Eddie Schoenmakers was de zoon van de kolenboer uit de Schalmstraat. Hij heeft nog een tijdje bij mij bij de verkennerij gezeten (patrouille de Kiviten).


Datum: 18-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Peter Renders heeft de bakkerszaak op de hoek Aalsterweg, Biesterdwarsweg, overgenomen van zijn vader, en hij zit hier nog steeds. Vroeger hadden ze al lekkere chocoladebollen, voor een kwartje. Als je bedenkt hoeveel bakkers er vroeger bij elkaar in de buurt zaten. Zou nu niet meer kunnen.


Datum: 18-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Prinsen heette Martin, en het valt me nu op hoeveel zijn zusje Ria op hem leek.


Datum: 19-12-2006
Naam: Joop Van Kampen  
img

Hennie Sars was de zoon van restaurant Rozestein op de Aalsterweg en is later getrouwd met een zus van Hennie Verkuilen van de Geldropseweg.


Datum: 03-02-2007
Naam: Theo Welp  
img

Zevende van links, bovenste rij, achter Joop van Kampen is Co Reinders.
Dhr Masseling is nog in leven.


Datum: 30-05-2007
Naam: Frans Hermans.  
img

't manneke met pijp is inderdaad 'n zoon van kapper Piet Hermans, Aalsterweg 14, zijn naam is Hans. Als twaalfjarige dacht hij pijp te moeten roken, al was 't maar 'n lege sigarettenpijp.


Datum: 10-05-2008
Naam: Koos Kluitmans ( Voorheen Koos van Strien )  
img

Ik herken mij (Koos van Strien) rechts onderaan. Ik ken ook nog velen van gezicht en van naam,
maar de leraar Masseling zegt mij niet zo veel, wel de andere lerararen zoals dhr Couwenberg, de Turk, Martens, Thomassen. Ik heb tot en met de 5e klas op deze school gezeten.


Datum: 11-05-2008
Naam: Joop van Kampen  
img

De jongen op de bovenste rij tussen Prinsen en Wijnen in is Cootje Reynders.


Datum: 30-05-2009
Naam: Anneke de Vries  
img

De 2e van links bovenste rij is mijn oom Jos Kersten. Leuk om hem hier te zien. Ik heb zelf als meisje ook 2 jaar op de school gezeten de 3e en de 4e klas omdat de Mariaschool werd afgebroken, verschrikkelijk vond ik het om daar naar de "jongensschool" te moeten :-)


Datum: 30-05-2009
Naam: Frans Hermans  
img

Even een reactie op wat Anneke de Vries zegt over haar oom Jos Kersten. Volgens mij is de tweede van links op de bovenste rij Hennie Sars?
Daarentegen zie ik Jos Kersten op de bovenste rij als vierde van links, naast zijn buurman aan zijn rechterkant Walraven, en aan zijn linkerkant Ronnen. Op de hoek bovenste rij staat Hennie Mariën.


Datum: 30-05-2009
Naam: Anneke de Vries  
img

Ja Frans daar heb je gelijk in, het is maar net hoe je het bekijkt, 2 jongens staan er tussen en als je die meetelt is het de 4e.


Datum: 30-05-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Deze foto komt uit mijn jongensalbum en staat gedateerd op 1958 want de Mazzel zoals wij hem noemden was mijn leraar in de 5de en 6de klas van de lagere school. En Hennie Marien heeft nooit bij mij in de klas gezeten , want als het moet heb ik van iedereen nog de naam en de bijnaam zoals wij die vroeger allemaal hadden.


Datum: 30-05-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Wie wel de leraar in 1957 was van de 4e klas is de Hr. van Engelen (de Engel). Daar heb ik Franse les van gehad van de 4e tot de 6e klas.