EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

785

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Anneke Grönloh

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Anneke Grönloh

Beschrijving

Anneke Grönloh werd in Tondano, Noord-Celebes, Indonesie geboren en brengt haar eerste levensjaren in het door de Japanners bezette Indonesie door in een jappenkamp. Haar vader, een militair, is al voor haar geboorte geinterneerd.
Na de oorlog vertrekt het gezin Gronloh naar Nederland, en Anneke groeit op in Eindhoven. Op het Gemeentelijk Lyceum leert Anneke Grönloh daar Peter Koelewijn kennen, en zij treedt samen met hem en zijn band Peter en zijn Rockets op tijdens feestjes.
In 1959 is Anneke de winnares van een talentenjacht, waarmee haar carriere als zangeres begint. Anneke Grönloh is begin jaren '60 een lokale beroemdheid, maar aan het eind van de jaren '60 begint zij aan een internationale zangcarriere. In 2000 wordt Anneke uitgeroepen tot "zangeres van de eeuw", vanwege het record aantal exemplaren dat er van haar single "Brandend Zand" is verkocht. In 2002 wordt zij door Paul de Leeuw neergezet als een alcoholiste. Anneke trekt zich dit zozeer aan dat zij bekend maakt niet meer op te kunnen treden. Anno 2004 is Anneke Grönloh echter nog steeds actief.


Geplaatst op

18-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2006
Naam: Ad van Vroenhoven  

Jn 1959 was er in het Philips Ontspannings Centrum een optreden van een eindhovense zangeres, Annelies de Graaf die destijds aan het Mincklerplein woonde. in het POC werd toen een nieuwe ringleiding voor gehoorgestoorden getest. Ik was toen redactielid van de schoolkrant van de middelbare school en zou een intervieuw hebben met Annelies de Graaf. Achter de coulissen trof ik toen een verlegen meisje met haar moeder die in het voorprogramma zou zingen. Zij was hypernerveus en haar moeder had alle moeite om haar te kalmeren. Vandaar dat het mijn aandacht trok. Het was Anneke Gronloh die met de artiestennaam Jokkotjang op een fantastische wijze diverse rock en roll nummers zong. Zij kreeg direct alle aandacht, ook van philipsmensen, en volgens mij was dit haar eerste optreden en het begin van haar carriere. Helaas heb ik de schoolkrant met het betreffende intervieuw niet meer.


Datum: 03-05-2006
Naam: Jacques Swinkels  
img

Zij heeft toch ook het Koetshuis, van Fens gerund als Restaurant.


Datum: 30-05-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Anneke heeft ook nog gewerkt bij DAF wat ze daar precies deed weet ik niet ze zat op kantoor maar met haar zo vele. Anneke was bekend van hotel Corso op de markt in Eindhoven wij noemde haar (sorry Anneke): Anneke lippestick.


Datum: 31-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Gerry, bedoel je Corso aan de Vestdijk, of Carlton aan de markt ?


Datum: 24-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Volgens nr.6 van Eindhoven van dag tot dag werkte mej. Grönloh overdag bij de DAF als stenotypiste.


Datum: 19-08-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

De carriere van Anneke is begonnen bij het revuegezelschap the Skyliners, dit was bij Kantelberg op de Broekseweg hoek Brugstraat. Jammer dat ik de foto van haar niet heb maar hij is er wel. Op de foto staat ze te zingen met een hoedje op. Maar wat de meeste fans niet weten is dat ze heeft gerolschaatst. Zij deed een javaanse dans, ze had een sarong om haar middel en een grote bloem in haar lange zwarte haar. Heb er zelfs nog een stukje film van bij een show in Valkenswaard (de rolschaatsclub Denneberg). Zo kom je nog eens iets te weten op Eindhoven in beeld.


Datum: 07-09-2006
Naam: Ingrid Levens  
img

ja, Anneke heeft inderdaad het koetshuis gerund.


Datum: 11-09-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

De zoon van Anneke runt nu een restaurant in het franse Bourgondië - aan het eind van de volgende week gaan wij daarheen met vakantie. Volgens de eigenaar van het huis wat we gehuurd hebben werkt Anneke ook in het restaurant ( Le petit Chasseur ) en is zij een goede gastvrouw! Mochten we er komen dan wil ik toch zeker een foto van haar maken voor deze site! Dat zal zij toch als oud-Eindhovense niet weigeren?


Datum: 12-10-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Wat een plannen! Komen we bij Le petit chasseur aan de deur, is-ie dicht! Géén Anneke, géén foto`s, wèl balen - en hoe!!!


Datum: 19-01-2007
Naam: P.pilgram  
img

Woonde la Gronloh vroeger niet op de Jacob Jordaensweg in Tongelre?


Datum: 20-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Als mijn ouders vroeger verjaardag vierden met vrienden dan heb ik als kind wel eens tussen de schuifdeuren opgetreden met Brandend zand. Verder is mijn zangcarrière nooit gekomen. Ik mocht graag nog eens een optreden van Anneke bijwonen.


Datum: 21-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Volgens mij schnabbelt Anneke nog steeds. Zit al zo'n 46 jaar in het vak en bracht vorig jaar nog een dvd uit van haar 45-jarig jubileum-concert. Heb haar met Fancy nog eens muzikaal begeleid op de bruiloft van haar neefje/nichtje in De Krans in Tongelre. Die swingt als een trein, man! Je kunt haar nog steeds boeken via Anneke Gronloh Producties in Maastricht.


Datum: 22-03-2007
Naam: Hanneke Deen-Hugers  
img

Anneke woont tegenwoordig bij ons in Valkenswaard en treedt voorzover ik weet inderdaad nog steeds op. Zag haar laatst nog op tv met Jos Brink. Gaan samen optreden, hoe of wat weet ik niet precies.


Datum: 12-08-2007
Naam: Antoon de kleijn ( Oomes )  
img

Anneke Gronloh woonde vroeger in de Johan Vermeerstraat naast de bloemist Piet Bruel waar zij indertijd met haar nieuwe auto (lichtblauwe Opel) de rem met het gaspedaal verwisselde en er achter in de bestelwagen binnen reed.


Datum: 12-09-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

In de jaren 60 woonde ze in de Van der Helmstraat. (Vlakbij de Dr. Berlagelaan)


Datum: 12-09-2007
Naam: Frans Verbeek  
img

Dat Anneke in de van der Helmstraat woonde klopt niet, dat was haar zus en die is jaren geleden overleden. Zover ik weet woont nu de dochter in dat huis.


Datum: 12-09-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

O, sorry, dan ben ik abuis! Ik heb haar daar regelmatig gezien met fans voor de deur en zo dus dacht ik echt dat ze daar woonde...


Datum: 01-04-2011
Naam: Wim van der Kleij  
img

Hallo Frans Verbeek, wij hebben samen gewerkt bij V&D aan de Kanaaldijk en later op de T.H.E. Herinner je je dat nog? We hebben jou later zien rolschaatsen op de tv. Je was toen in Miami USA. Ik woon nu in Duitsland.