EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7540

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

St Adrianusstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Opening St. Adrianusstraat.

Beschrijving

Opening St. Adrianusstraat door leerlingen en hoofd (of was het toen al directeur?) juffr. Van der Meer van de St. Gertrudis-meisjesschool. Het betreft hier het gedeelte tussen de Fatimakerk en de rondweg.


Geplaatst op

25-11-2006

Reacties:

Datum: 03-02-2007
Naam: Leo van den Beld  
img

Het is de opening van verlenging van de St Adrianusstraat. Op dat stuk en het terrein achter de schutting lag een boerderij. Daar stonden ook twee houten gebouwen waar de kleuterschool in was gevestigd. Ik zat op die school van 1957-1959. De boer had een paar koeien en die kwamen soms door het raam een kijkje in de klas nemen. De kleuterschool werd geleid door de nonnen. Ik geloof dat ze zr Jacqueline en zr Engelberta heetten. Zij waren kloosterzusters, Zusters van het Heilig Hart, Het Koningshof in Veldhoven. Nu al heel lang een congrescentrum. In de tweede klas mocht een van ons, tussen de middag, voor de nonnen een pannetje melk halen bij de boer. De boer reed nog met paard en wagen door de buurt. Daar haalde hij oud brood en schillen op. Juist, de schillenboer.


Datum: 10-03-2008
Naam: Anton van Kemenade  
img

Een van de zusters op de kleuterschool was zr Engelmunda. Er was nog een non. Deze naam ben ik kwijt. Later is juffr. Bakker gekomen als hoofd.


Datum: 10-03-2008
Naam: Leo van den Beld  
img

Zegt iemand de naam zuster Mariëtta iets? In mijn kleuterherinnering was zij de jongste van de twee, lang en dun. Zuster Engelmunda was oud en klein en dik.


Datum: 28-02-2018
Naam: Brigitte van Gennip-Berende  
img

Zuster Waltera, een hele lieve, had ik op de kleuterschool (1957).