EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7349

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

St Jorislaan

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum-Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhoven anno 2006

Beschrijving

De foto is gemaakt vanaf de zevende etage van de Wilgenhof aan de Gasthuisstraat. Onderaan op de voorgrond de gebouwen aan de Jorislaan naast Cafe Sauter.


Geplaatst op

19-11-2006

Reacties:

Datum: 19-11-2006
Naam: Peter Rombouts  
img

Het cafe is niet Sauter maar Straus


Datum: 26-11-2006
Naam: Nico Rombouts  
img

We kijken hier op een schoorsteen, is er misschien iemand, die weet wat voor een fabriekje of zo daar gezeten heeft, wij dachten dat het een wasserij is geweest.
+++Blauwververij van Bergeijk+++Er staan negen foto's op de Site+++Hans+++


Datum: 27-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Het hoge gebouw in het rijtje is ongeveer in 1960 gebouwd door kapper Janssen. Het eerste huisje daarnaast hebben wij een tijd gebruikt als noodlokaal voor de verkenners (1966) toen de blokhut aan de Geldropseweg werd verbouwd.


Datum: 27-11-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik herinner me nu ineens weer, door je opmerking, Gijs, dat kapper Janssen, ervoor werkte bij de kapper op de Voorterweg, direct om de hoek bij de Geldropseweg, waar nu VOBIS zit. Zo tussen '48 en '52. Ik ben van '37.


Datum: 27-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Ik denk nog langer Vic, want wij kwamen in '56 in Eindhoven wonen en toen zat de oude kapper Janssen daar nog in dat hokje met die potkachel.


Datum: 27-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Kapper Janssen is begonnen in een van de huisjes die toen nog op die plek stonden. Het was er erg gezellig, een beetje provisorisch, in de keuken herinner ik mij. Wij lieten daar onze haren doen. Mijn moeder zelfs wekelijks en is tot aan haar dood Piet Janssen, later zijn zoon Tommy Janssen in de Tempel, trouw gebleven. Mijn bruidskapsel is ook door een van de kapsters van Piet gedaan. Ik meen dat ze Hermania heette.


Datum: 27-11-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik bedoelde te zeggen dat ik in die periode daar op de Voorterweg naar de kapper ging. Maar begrijp ik het nu goed dat de kapper van de Jorislaan (Piet?) een zoon is van de oude kapper op de Voorterweg?


Datum: 27-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Mijn hele jeugd ben ik zo`n beetje naar kapper Janssen op de Voorterweg gegaan, meneer Janssen knipte de heren en zijn dochter Annie de dames. Als er een jongen met lange haren kwam, stuurde meneer Janssen hem consequent naar zijn dochter! Als je naar het toilet ging, moest je naar buiten waar een houten gebouwtje stond met een toilet erin. Daar tegenover was het kippenhok - wat alleen als een reden voor ons was om te vragen of we naar het toilet mochten. Annie is enkele jaren geleden overleden en heeft volgens mij al die tijd op de Voorterweg gewoond.


Datum: 27-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Kapper op de Voorterweg ken ik niet. Ik ken alleen Piet Janssen van de Jorislaan en Tommy Janssen, zijn zoon. De laatste heeft nu nog steeds een kapsalon in De Tempel.


Datum: 27-11-2006
Naam: Harry van der Velden  

Piet Janssen van de St. Jorislaan was een zoon van Janus en Kato Janssen uit de Voorterweg. Zij hadden daar een dames- en een herensalon. Hun dochter Annie stond ook in de damessalon.


Datum: 17-11-2012
Naam: Tommy Janssen jr.  

Ik vind het wel leuk om te lezen wat jullie allemaal over mijn vader, opa, en overgroot opa schrijven.
Mijn vader heeft inderdaad nog steeds een kapsalon in de Tempel.
=== En jij Tommy, heb jij ook een e-mailadres? Geef dat dan even door. (Red.) ===