EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7293

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Overstroming / Wateroverlast

Onderwerp 3.:

Drents Dorp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Beukenlaan onder water.

Beschrijving

Het is 1977, een complete stortbui in Eindhoven. 13 uur had het gestortregend. Op de foto; Beukenlaan 18, mijn zwager Thjeu Rooijakkers en Gerrit Jonker bezig om het huis van Thjeu leeg te scheppen. Er was geen beginnen aan, via de kelder en kruipruimte liep alles weer vol. In 1966 was dit al eens eerder gebeurd.


Geplaatst op

16-11-2006

Reacties:

Datum: 17-11-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Ik kan me die stortbuien nog goed herinneren. Mijn ouders woonden toen op de Plaggenstraat dicht bij de hoek Beukenlaan en ook daar stond alles blank.
Mijn vader gaf de schuld van die wateroverlast aan het viaduct (Strijpse Bultje) in de Beukenlaan. Sinds de bouw hiervan hadden wij problemen met het drooghouden van de kelder door het gestegen grondwater


Datum: 17-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Hennie, ken deze toestand bij mijn kameraad Geert Veldhuis thuis op nr.18 hebben wij regelmatig met een plaat bij de voordeur het water proberen tegen te houden. Groetjes Ap


Datum: 17-11-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

We gaan het sterk maken Ap, op nr. 18 in de Beukenlaan woonden in 1977 mijn zwager en schoonzus Thjeu en Petra Rooijakkers-van de Ven. Ze wonen nu in de Coppestraat en raad eens wie tegenover hun woont? De fam. Velthuis. Jawel een zoon en schoondochter uit de Beukenlaan. Alhoewel de zoon (Jan) al een jaar of tien geleden is overleden. En zo kan ik nog wel doorgaan, maar dan kom ik in de Ruurlostraat uit. Bij de fam. Rutten.


Datum: 18-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Hennie, navraag gedaan bij mijn kameraad, zijn vader is in 1972 overleden. Zijn moeder is voor 1977 daar weg gegaan. Wat je verteld over de fam. Velthuis, dit is geen fam. van deze Veldhuis. Deze fam. bestond uit een zoon Jannus is overleden, zijn vrouw nog steeds in de Firrapeellaan. Geert mijn kameraad woont bij mij in de buurt. DUS wij hebben beide gelijk. GOED HE van ons beiden.
groetjes


Datum: 18-11-2006
Naam: Hennie de Groot.  
img

Nu wordt het nog vreemder Ap, Mijn zwager woont in de Coppestraat tegenover Veldhuis. Ik nam aan dat de huizen aan beide zijde van de straat Coppestraat heette, maar wat blijkt nu, de huizen aan de overkant in de Coppestraat staan in de Firapeellaan. Wist ik niet, ik dacht dat in een straat de huizen aan beide zijde de zelfde straatnaam hadden. Foutje dus.


Datum: 23-01-2007
Naam: Margareth de Wert  
img

Hallo allemaal, ik ben er eentje uit de familie Veldhuis (dochter van Hilly Veldhuis). Hilly en Jan Veldhuis zijn helaas overleden. Maar de vrouw van Jan woont nog in de Firapeellaan. Verder woont Geert Veldhuis met vrouw ook in Eindhoven.
De achterzijde van de huizen aan de Firapeellaan liggen in de Coppestraat!


Datum: 03-07-2008
Naam: Els de Geus  
img

Gelukkig komt het nu niet meer voor. Ik weet nog wel dat toen we een huis aangeboden kregen in de Plaggenstraat was het weer raak, maar omdat het gedeelte waar ons huis staat droog was hebben we het er maar op gewaagd om daar te gaan wonen.


Datum: 05-07-2010
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Er zat een Jannes Veldhuis bij mij in de klas in de Loeffstraat. CNS. Gaat het over deze Jannes?


Datum: 05-07-2010
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik zal het eens navragen Ruurdje, kom morgen weer in de buurt.


Datum: 28-08-2010
Naam: Henk Bossema  
img

Mijn Opa en oma Bossema woonde in de Canadastraat . Mijn Opa en Oma Rinzema woonden in de Ruurlostraat. De schoonmoeder van onze zoon woonde in de Beukenlaan dicht bij de Canadastraat. (Tina Herder). Opa en Oma Rinzema woonden naast de fam. Rutten.


Datum: 13-07-2014
Naam: Frans (fas) Snoek  
img

Henk Bossema, heette jou opa Jaap?


Datum: 13-07-2014
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

En Hennie de Groot, 4 jaar later, nog aan Jannes gevraagd?


Datum: 04-08-2014
Naam: Henk Bossema  
img

Frans Snoek: Opa Bossema heette Remmelt. Ik had wel een oom die Jaap heette. Frans ken je de family Bossema?


Datum: 04-08-2014
Naam: Frans (fas) Snoek  
img

Ja Henk, een oom en tante van mij..Rens-Remmeld-Betsie en met Jaap ging ik altijd vissen.