EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7188

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Counsellors

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
The Counsellors

Beschrijving

Op deze zeldzame foto staan v.l.n.r.: Ruud van Solingen, Hans Meelen, Louis Rademakers en André (Gompie) Gommers. Bekende single: I'll be your man/Oh Baby come on, een single met twee A-kanten. The Counsellors speelden, net zoals zoveel sixtiesbandjes destijds, vaak in de Eindhovense parochiezalen (zie o.a. foto 4464). In de Pastoor van Arskerk hebben ze nog eens een drukbezochte zogenaamde beatmis muzikaal verzorgd.


Geplaatst op

11-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het is leuk te weten dat de vrouw van Ruud een dansschool heeft in de Rechtestraat (Nelleke Valentijn), precies tegenover de Jan van Hooffstraat. Ruud is ook een begenadigd golfer. 25 jaar geleden hebben we samen eens een wedstrijd gewonnen waar je om de beurt de bal moest slaan. Ik heb nooit geweten dat hij ook muzikaal was, anders hadden we beslist ooit samen gemusiceerd. De 60er jaren zijn mij voorbij gegaan, simpelweg, omdat ik voor een gezin moest zorgen.


Datum: 12-11-2006
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Is dit de Ruud van Solingen die fysiotherapeut is geworden en vele jaren op de Generaal Bothalaan zijn praktijk heeft gehad en later het Centrum Gezond Bewegen aan de Europalaan?


Datum: 12-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jazeker Ellie, da's die Ruud. Ook basgitarist.


Datum: 07-02-2007
Naam: Ben Dankers  

De Counsellors speelden ergens tussen 1963 en 1967 een hele winter vrijwel elke zondagmiddag in de Bowling, in de zijzaal. In die tijd zat er in de kelder een soort nightclub of zoiets en daar speelde in dezelfde periode de band van de vader van Patricia Paay, waar zij als erg jong zangeresje ook optrad. Vooraf kwam ze regelmatig even binnen in de zijzaal om lekker mee te swingen. Louis en Gompie waren buurjongens uit de Tuinstraat.


Datum: 28-11-2010
Naam: Kees Bakx  
img

Met de vrienden altijd eerst een pilsje pakken bij Jan Vos op de Boschdijk en daarna naar de Paulus waar ze regelmatig optraden. We zijn ook een keer meegeweest naar Hilversum waar de Counsellors mochten optreden met andere groepen uit Nederland in een radioprogramma. De winnaar van dit programma werd bepaald door het aantal decibels dat werd gemaakt door het geluid van geklap en geschreeuw. Ik weet niet meer of de Counsellors toen gewonnen hebben. Ik heb ze voor de laatste keer nog zien optreden in het oude Philips Ontspannings Centrum aan de Frederiklaan. Voor mij de beste band van Eindhoven toen.


Datum: 19-12-2016
Naam: Henriette Vreven  
img

Ik ben op zoek naar Ruud van Solingen. Ik ken hem nog, links. Ik heb een brandende vraag gaat over Margot en Annet Breurman vroeger. Wil je me helpen Ruud? Ik hoor het graag van je. Vr. gr.


Datum: 26-02-2019
Naam: Norbert  
img

Ik ben ook nog lid van de Counsellors geweest, in de periode daarna. Met Gompie.