EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7182

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Witte de Withstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Witte de Withstraat, winter 1970.

Beschrijving

Februari 1970, Dit is de Witte de Withstraat, kijkend op de van Kinsbergenstraat. Op de foto ben ikzelf, als 2-jarige peuter samen met onze Jos(boxer).


Geplaatst op

10-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Christine, ik heb de foto eens bekeken en dan weet ik dat je opa v.d.Heuvel, een agent van polite was en je moeder zijn dochter. Tussen het huis met die 3 auto's rechts en de huizen op de voorgrond loopt de v.Kinsbergenstraat. In het 2e huis van de hoek woonde in 1940 een broer van v.d. Boomen, de fabrikant, met daarnaast de familie Manders waarvan hun zoon Jo, met de dochter verkering had van de kastelein op de hoek van de Gagelstraat, nabij de Ventoseflat. Staan er vuilnisbakken aan de deur? Het huis links (onzichtbaar) met het groepje bakken voor de deur, staat juist voor het huis van de Familie Geenen, waarvan hun zoon op jonge leeftijd verdronken is, tezamen met Jan Roording. De familie Daniƫls woonde ook daar. Zijn zoon was in de oorlogsjaren priesterstudent en samen hebben we de eerste bevrijders welkom geheten.


Datum: 16-08-2011
Naam: Annie de Jong  
img

Christine , ik heb ook in de Witte de Withstraat gewoond op nummer16 , naast Gloudemans en de familie Van Baalen. Mijn vader en moeder zijn veel bij jullie oma en opa op de koffie geweest, zelfs bij jou vader en moeder. Het was een leuke tijd daar.


Datum: 24-10-2012
Naam: Leo Laus.  
img

In een van de huizen rechts, woonde in de jaren 50 van de vorige eeuw de familie Weel, van wie de moeder vroeg is overleden. Zonen oa Henk en Cor. Zij zaten op de Paulusschool. Joop Daniels is als Witte Pater naar de missie vertrokken maar door ziekte terug moeten komen. Jong overleden, begraven te Boxtel en herbegraven in Heijthuijsen. Vader Daniels was jarenlang koorzanger in Laus Deo, het herenkoor van de Pauluskerk. Naast het gangetje -links niet op de foto- woonde iemand die door ziekte buiten moest leven in een serre. Vermoedelijk tbc, toentertijd een veel voorkomende en moeilijk te genezen ziekte.