EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7135

Bijdrager:

Jaar:

1913

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Onafhankelijkheidsfeesten 100 Jaar na Napoleon (1913)

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Feest in Eindhoven, 1913.

Beschrijving

Feest n.a.v. 100 jaar onafhankelijkheid van Napoleon (1913). Volgens mij is dit een opstelling op het Philips sportveld. Privéfoto uit familiealbum.


Geplaatst op

07-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Warempel ja, net naast de triomfboog de schoorsteen van de Luciferfabriek, onder de vlag met de drie dakkapellen het poortgebouw van de Luciferfabriek en rechts naast de telefoonpaal de St. Antonius van Paduakerk aan de Boschdijk. De plaats kan ik niet precies duiden.


Datum: 07-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Hans, misschien daar waar nu de Johan vd Waalsweg is? Bara terrein?


Datum: 07-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik dacht ook aan het Baraterrein, die lantaarnpaal en die telefoonpaal hebben daar niks te zoeken. Misschien is die poort toch gemaakt op de Elisabethlaan op de zuilen Philips en Dorp.


Datum: 07-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Als je rechtsonder de telefoonpaal kijkt zie je een stoep, dus is het een straat.
De zuilen lijken me van die houten zuilen zoals je ze nu nog ziet met gouden huwelijken voor op het kerkterrein. Met daarop Hulde aan het gouden paar
Misschien is dit de hoek waar Baekers-Ramakers nadien kwam te zitten, jaartal is voor mij onbekend.


Datum: 08-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans, kijkend naar de positie van de Antonius Fellenoord denk ik toch meer in Mari's richting. We kijken tegen de noordwestkant van de kerk en die kon je m.i. niet zien vanaf de Elisabethlaan Alleen... dat hoge gebouw links van de kerk. Stukje Lijmbeekstraat waar De Kruijff en later ome Cees de Turck zat? Hellup!!


Datum: 08-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dan is dat ronde object langs de schoorsteen zeker een draaimolen? En links boven die kinderen zie je de afrastering van het voetbalterrein? in de vorm van witte paaltjes.


Datum: 08-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De kijkrichting is vrijwel West-Oost. Je kijkt in de richting Oost-NoordOost ten Oosten. Kijk even naar de serie foto's van >mijn neef John van Melis.


Datum: 08-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Vlgs mij Tini kan het niet de "skybox van foto 2677 zijn. Die stond meer zuidelijker dan het punt waarop de triomfboog te zien is op deze foto Het lijkt mij meer de plaats waar de speeltuin ligt of lag. Wanneer is het spoor aangelegd? Want daar zie je niets van. Ik denk dat de draaimolen een kiosk is.


Datum: 08-11-2006
Naam: Jan Wejers  
img

Die draaimolen is de PH-Kiosk ofwel de kiosk van de Philips Harmonie. Ik stuur later nog een gedetailleerde foto waarop de kiosk te zien is met een schild met de letters PH en een muziekstandaard. Volgens mij heb ik ook nog foto's waarop de kiosk staat met de harmonie er in. Alles ca 1913.


Datum: 16-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Die draaimolen, is dat niet de skybox van foto 2677? Als dat zo is ziet het er naar uit dat deze foto gemaakt is op de hoek Frederiklaan-Elisabehtlaan.


Datum: 16-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Deze foto staat ook, met verhaal, in het boek Philips Honderd. Dit feest leidde direct tot de oprichting van PSV, zie de opmerking van Theo van de Dungen bij foto 6984.