EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7032

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Puttcollege/Frankrijkstraat (3)

Beschrijving

Een aantal leraren van het eerste uur hier in de docentenkamer. Zittend v.l.n.r. rector Solberg, Willemien Bijnen, Toos Solberg, Wienand Leemreis, Lineke van der Loo-van Reuth, Fons Graaf, Marcel Vermunt en Lizzy van Boxsel-Rietveld. Staand v.l.n.r. Paul van der Grinten, Luc Hemels en Cor van Hoorn.


Geplaatst op

02-11-2006

Reacties:

Datum: 02-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Peter, ik mis de latere conrector Verhaak (Nederlands). Of kwam die later? Ik herinner me nog diens promotie bij de KU in Nijmegen. Verhaak in rokkostuum, een setje paranimfen en promotor Anton van Duinkerken. We gingen er met een Putt-bus heen en kwamen terug met een dr. Verhaak. Imposant ritueel!


Datum: 02-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Ik ben hier in 1966 begonnen en kan me niet herinneren dat ik ooit deze naam heb gehoord.


Datum: 02-11-2006
Naam: Ellen Balemans  
img

Ik heb hier op de MMS gezeten van 1963-1967. De naam Verhaak herinner ik me wel, maar geloof dat ik niet veel met hem te maken heb gehad. Nederlands hadden we het eerste jaar van juffr. Knuvelder, die later naar het klooster ging. Daarna hadden we V.d. Loo. Mej. Knuvelder was de dochter van rector Knuvelder van het Catharinalyceum.


Datum: 27-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

De leraren van het eerste uur zoals ik ze me herinner (begonnen in H2A 1958): Vermunt/Frans, Giessen/Duits, Van der Loo/Nederlands, Van Delden/Engels (Krijg je boeken voor je!) en stevig roker van het merk Arsenal. Doodt de bacteriën en houdt de insecten op afstand. Van der Grinten/geschiedenis, Leemreis/biologie, echtpaar Solberg/wiskunde, Van Hoorn en Lieneke Sigmans/lichamelijke oefening, Schmitz/natuurkunde, Maas/godsdienst.


Datum: 05-11-2010
Naam: Jacques Engels  
img

Hallo Peter, van wat later herinner ik me ook de Ponti tekenen en een blinde muziekleraar, wat wij heel knap vonden en waar we respect voor hadden. Verder had ik ik 1963 ook de zelfde leraren.


Datum: 27-12-2011
Naam: Nettie Brouwer van Lierop  
img

Dit waren op twee na alle leraren van het allereerste jaar 1957/58. Volgens mij ontbreken dhr. Maas voor godsdienst en Jan Janssen voor muziek.


Datum: 16-04-2012
Naam: Jan Wijnen  
img

Op 2 november 2006 schrijft Ellen Balemans, dat de vader van mej. Knuvelder rector was van het Catharinalyceum. Dat klopt niet, hij was directeur van het Joriscollege.


Datum: 28-11-2020
Naam: Paul(us) Evertse  
img

In een reactie op deze foto werd "een blinde muziekleraar waar we veel respect voor hadden" genoemd. Zijn naam was volgens mij Hageman. Zijn vak was moeizaam over te brengen en de ergste bengels probeerden geruisloos door het lokaal te sluipen, denkend dat Hageman dat niet doorhad.