EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6865

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg 257 / 187

Beschrijving

De Snuffelzolder op de Broekseweg, nr. 257. Voor 1935 was dit nr. 187. Dit sluit aan bij het commentaar van Hans bij foto 6823 en foto 5462. Ad Smits rhc-e 0019606


Geplaatst op

24-10-2006

Reacties:

Datum: 24-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het linker dakraam ligt al in de goot, het gordijntje in het bovenlicht rechts van de voordeur wappert naar buiten. Zo laat de gemeente haar bezit verkrotten. Daarna nemen de overige huiseigenaren eerder genoegen met de aangeboden prijs. Zo verdwijnt een Woenselse straat van de kaart. En straat voor straat een hele wijk.


Datum: 01-08-2009
Naam: Frits Hekman  
img

In het pand van `De Snuffelzolder` was tot einde 1944 de slagerij van Schnaubelt gevestigd. Omdat hij de Duitse nationaliteit had mocht deze zaak (na de oorlog!) niet worden voortgezet. Toen werd het de slagerij van Van Rooij - Collart, die daarvoor in de Brugstraat in het winkelrijtje met o.a. Drika van Bommel (kruidenierswaren en snoep) en kapper van den Heuvel zat. In het pand aan de Brugstraat kwam toen een andere slagerij en wel die van Jos Achten. Hij had voor zover mij bekend meer filialen in Eindhoven. Schnaubelt is jaren later weer een slagerij begonnen aan de Woenselse Markt, ongeveer op de hoek met de Verwerstraat.


Datum: 01-08-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Er staat mij bij dat Schnaubelt ook gevestigd is geweest in de noodwinkels aan de Nieuwe Fellenoord, het stukje tussen het Hemelrijken en de Boschdijk, halverwege de linkerkant ergens.


Datum: 01-08-2009
Naam: Frits Hekman  
img

Volgens mij was de slagerij op de Nieuwe Fellenoord van Ben Compaan, die weg moest van de (oude) Fellenoord of de Lijmbeekstraat; dit stuk Lijmbeekstraat heette daarvoor het Eindje. Compaan zat naast de schoenmakerij van A. Haak; deze verhuisde ook naar de noodwinkels van de Nieuwe Fellenoord, maar kreeg een pand aan de Boschdijk. Later is Haak overgegaan op sportartikelen en tentenverhuur en nog later is deze zaak verplaatst naar het Winkelcentrum Woensel.