EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

679

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Trea Dobbs (van der Schoot)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Trea Dobbs in het huwelijk getreden.

Beschrijving

Huwelijksfoto van Trea Dobbs en Harry van Hoof op 16 maart 1967.


Geplaatst op

03-07-2005

Reacties:

Datum: 16-02-2006
Naam: Lucien Brouns  
img

De bruidsjurk werd destijds ontworpen en gemaakt door Ria Brouns-Keijzers wonende in Eindhoven.


Datum: 30-07-2007
Naam: Bas Bakermans  
img

Ik heb het voorrecht gehad om de bruidsreportage te maken. Jammer dat het zo snel over was met dit huwelijk.


Datum: 18-08-2008
Naam: Ida Wagemakers  
img

Haar huwelijk was snel voorbij en haar carrière ook.


Datum: 18-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tsja, huwelijken komen en huwelijken gaan, het is van alle tijden. Ze waren erg jong toen ze trouwden, dat zie je wel op deze foto. Trea en Harrie kregen samen een dochter en voor mijn gevoel zijn ze toch een paar jaar getrouwd geweest. Ik ken huwelijken die een korter leven waren beschoren. Ze woonden in een bungalow in Meerkerk. En Ida, je vergist je waar het gaat om de carrière van Trea, Het helpt natuurlijk als je een paar hits hebt maar dat is niet per se nodig om een zangcarrière op te bouwen. Trea heeft nog heel wat jaren lang op feesten en partijen door heel het land gezongen en volgens mij doet ze dat incidenteel selectief nog.


Datum: 28-08-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Het wettelijk huwelijk is destijds voltrokken door mijn vader (Jan A.C. van Kemenade) als ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Eindhoven.


Datum: 22-04-2009
Naam: Trea Dobbs  
img

Wat leuk al die reacties, Harry en ik waren zeker nog jong, hij was op die dag 24 jaar geworden en ik werd een maand later 20. Wij zijn zeven jaar getrouwd geweest en hebben twee dochters, Annemiek en Renée, nu zijn wij de trotse opa en oma van Femke 7 jaar en Meike 3 jaar, allebei dochters van onze oudste Annemiek. Harry en ik zijn gelukkig nog de beste vrienden en ook met de wederzijdse partners kunnen wij het goed vinden! Vriendelijke groeten Trea [Dobbs] [ik zing niet meer] v.d Schoot.


Datum: 23-04-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Goh, Trea, da's nou jammer, dat je niet meer zingt. Wat zou het leuk zijn om je nog eens te zien en te horen, al was het maar voor één keer. Ik weet zeker dat niemand uit de sixties in Eindhoven jou is vergeten. Daar hoor jij zo verschrikkelijk bij.


Datum: 17-06-2009
Naam: Marij Berlo  
img

Mijn schoonzusje Jopie Tijs, overleden helaas, heeft veel kapselwerk verricht bij Trea. Ik ben zelf wel eens met haar mee geweest naar Trea thuis, ik meende op het terrein van de RPI waar vader werkte. Trea heeft gezongen op het huwelijk van mijn boer Harrie en mijn schoonzusje Jopie.


Datum: 06-04-2010
Naam: Sjan Kostermans  
img

Wat leuk dat Trea Dobbs hier zelf reageert. Vroeger werd er inderdaad vroeg getrouwd, te vroeg vaak. Ik ken vele mensen van die generatie, die twee keer getrouwd zijn. Fijn te lezen dat ze met Harry nog goed bevriend is. Het zou inderdaad leuk zijn als Trea naar de Sixties in Eindhoven komt. Het applaus zal haar zeker goed doen.


Datum: 21-06-2010
Naam: Martien Mennen  
img

Trea, wat jammer dat je niet meer zingt! Kom op meid, zing, zing de sterren van de hemel. Ik heb je voor het eerst ontmoet bij de "artiesteningang" van Zaal Bakens in Budel. Ik ben ook van '47; maar een 'vroegeling'; 22 jan. is de dag dat ik ter wereld kwam. Even terug naar 196? Zaal Bakens: één meisje (uit België?) had toen ook een optreden, maar ging volledig de mist in doordat de pianist in de verkeerde toonsoort speelde. Jij was toen degene die dat meisje na afloop opving en mij vroeg: het was toch goed hè? Volmondig zei ik 'JA'. De tranen bleven maar komen... Kun je je dit nog herinneren? Héél misschien heb ik het voorrecht je nog eens te ontmoeten, wie weet? Oja ... één van de leukste dingen: een oma die een liedje zingt, helemaal voor jou alleen! Trea, het ga je goed!


Datum: 15-08-2010
Naam: Mari Kant  
img

Wat leuk om dit alles over Trea Dobbs te lezen.Elke dag wordt ik geacht aan haar te denken, wat niet erg is, omdat ik in de archieven en op een kleedpop van mijn theaterarchief vijf kostuums heb die Trea gedragen heeft in De Snip en Snap revue. Trea heeft een tijdje in de Snip en Snap revue gestaan, dat weten misschien heel veel mensen niet, en dat is wel jammer, men denkt dat Trea alleen de ploem ploem plenka gebracht heeft. Nu Trea, als je dit leest en je wilt via de vele foto's die ik heb, via de geluidsband die voor de ziekenomroep opgenomen werd of je oude kostuums nog eens zien, je kunt hier nog eens helemaal teruggaan naar die tijd.


Datum: 16-03-2011
Naam: Jan Lem  
img

In de jaren 60 woonde ik Bergen (NH). Met mijn vader ben ik ongeveer in 1965 naar een platenzaak in de Langestraat in Alkmaar gegaan. Daar signeerde Trea haar nieuwste single. Er was helemaal niemand in de winkel en ik weet nog dat ik dat toen zo zielig vond voor haar. Ik bewaar goede herinneringen aan haar platen. Ik hoop dat het haar goed gaat in het leven.


Datum: 20-03-2011
Naam: Jeroen Hazewinkel  
img

Ik ben ook van 4 april, maar dan geboren in 1965, het jaar van de Ploem Ploem Jenka. Wij hadden dat singletje ook thuis, en gelukkig is het bewaard gebleven. Maar ik vond de B-kant, het lied Stad, veel en veel mooier. Dat is geen liedje meer, dat is een regelrecht chanson! De muziek is echt schitterend, met een afwisseling tussen majeur- en mineurgedeeltes en Trea die bewijst echt enorm goed en mooi te kunnen zingen. Dus mocht je dit lezen Trea: na zo veel jaren nog enorm bedankt voor dit schitterende lied dat voor mij een warme jeugdherinnering is. Ik draai het nog geregeld.


Datum: 15-02-2012
Naam: Bert van der Wal  
img

Ik kan me nog goed herinneren dat Trea in het huwelijk trad. Ze was altijd een van mijn lievelingszangeressen. Vooral het lied The Wedding zong ze prachtig. Ook nam ze deel aan het songfestival in Knokke waar ze door haar zang de ploeg mee omhoog hielp. Ze werd vroeger altijd groot aangekondigd als Trea van der Schoot. Dat veranderde later in Dobbs. Jammer dat ze niet meer zingt maar ik kan het wel begrijpen.


Datum: 16-02-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Harry van Hoof is later getrouwd met een zekere Els. Zij stond o.a. achter de bar van bar Tuf Tuf op de Kruisstraat en later in cafe Altstadt op het Stratumseind. In beide café's ben ik veelvuldig gekomen samen met mijn huidige echtgenote. Ik spreek dan van de periode 1969-1974


Datum: 26-03-2012
Naam: Frans van Berkum  
img

Ik heb altijd bewondering gehad voor Trea zolang als ik haar ken, prachtige stem, goede timing en een mooi meisje! Ik begreep niet goed dat ze zo jong ging trouwen. Ik vond niet altijd haar reportoire juist gekozen, maar vond het dan toch weer geweldig omdat 't door haar was gezongen. Ik weet dat er ooit een Kerstsingle is opgenomen "Het kerkje in de Kerstnacht" & "Die ene ster" op Decca 10 303. De single is nooit uitgebracht naar blijkt.....maar is er echt niemand die de opnames heeft.... ik zou zo graag de single kopen.


Datum: 26-03-2012
Naam: Jeroen Hazewinkel  
img

Frans, die twee tracks zijn in de jaren 80 opgenomen in een kerstcompilatie van Philips. De LP heet Gouden Kerstfeest en is verschenen in de Gouden Molen-serie, ik denk zo halverwege de jaren 80. Het bestelnummer is 6375409. Wie weet kom je met deze info verder. En mocht dat echt niet lukken, e-mail me dan even, ik ga dan zorgen dat ik de nummers op een cd brand voor je.


Datum: 10-06-2012
Naam: Willy Verheijen  
img

Ik ben altijd fan geweest van Trea en ben haar zo veel mogelijk blijven volgen. Ik las op de site dat er in 2011 een dvd is verschenen met daarop de TV-shows. Ik zou graag weten hoe en waar ik deze kan krijgen. Ook zou ik nog graag weten of ergens de LP 'de songwereld van Trea' te verkrijgen is en ook of iemand beelden heeft van de tv-programma's van Trea (het licht op Trea en twee tv-programma's met artiesten). In eentje zong ze toen zelf het liedje 'Kovak Tembel is een hoedje dat je draagt', of zoiets, want dat heb ik daarna nooit meer gehoord. Het was volgens mij een liedje uit het songfestival in Sopot, Polen.


Datum: 10-06-2012
Naam: Jeroen Hazewinkel  
img

Beste Willy Verheijen, de DVD met drie Rob de Nijs-shows zou nog wel hier en daar verkrijgbaar moeten zijn, bol.com heeft hem in elk geval op voorraad. Daar is hij te bestellen. De LP "De Songwereld van Trea" heb ik kortgeleden nog op Marktplaats aangeboden zien staan. En in elk geval kun je een uitgave op CD bestellen bij Fonos.nl  "Kova Tembel" is in 1967 op single verschenen als b-kant van het lied "Wolken boven land en zee". Weer een beetje wijzer zo? Succes met de zoektocht!


Datum: 11-06-2012
Naam: Jeroen Hazewinkel  
img

De single "Wolken boven land en zee" wordt momenteel aangeboden op Marktplaats!


Datum: 24-09-2012
Naam: René Everaars  
img

Ook ik ben al een tijd op zoek naar het nummer "Het kerkje in de kerstnacht". Mocht iemand het nummer op MP3 hebben, dan hou ik me aanbevolen.


Datum: 28-10-2012
Naam: Frans van Berkum  
img

Ik zie je vraag nu pas, beetje laat, maar mocht je nog steeds op zoek zijn naar de mp3 dan kan ik deze aan je mailen of eventueel branden op een cd.
<<< De correspondentie voortzetten via de persoonlijke e-mailadressen doe je door op de naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>


Datum: 31-10-2012
Naam: Geertje Kingma  
img

Het allermooiste liedje dat Trea op haar repertoire had vind ik nog altijd "een schaduw viel op het venster" (vertaling van "Zwei Schatten an deinem Fenster" gezongen door de Duitse zangeres Manuela). Ik heb nog een oud cassettebandje waar dit door Trea gezongen nummer opstaat. Maar mogelijkheden om zo'n bandje af te draaien zijn schaars....
Goed om te lezen dat het haar goed gaat.


Datum: 02-06-2015
Naam: Rick Vansloneker  
img

Trea Dobbs kwam bij mij in beeld door een uitzending van het TV-programma "One Hit Wonders". Dat is al heel wat jaren geleden en het houdt me tot nu toe bezig! Ik vind nu dat Trea toen wel meer was dan een "One hit wonder". Haar covers van het Cilla Black-repertoire hoor ik erg graag. Maar mijn lievelingsnummer van Trea is "De Jazz Wals". Wat een stem! Dit is een nummer van wereldklasse. Ik hoop dat Trea dit leest.


Datum: 01-07-2016
Naam: Mia Velner-Hof  
img

Tennessee Waltz gaat hier net voorbij in 't programma Max. Ik hou van countrymuziek. Supermooie stem had ze toen! Vroeger vond ik dat ook trouwens. Geniet maar fijn van je kleinkinderen Trea! Groetjes van ook 'n oma.


Datum: 15-10-2017
Naam: Adriaan Blom  
img

Kan me haar optreden, samen met Ria Valk, in de manschappenkantine van het luchtmachtnavigatiestation "Het Deibelkamp" in Den Helder nog goed herinneren. Het was in 1965. Trea en Ria waren toen echte "stukken". De militairen, waaronder ik, waren wild enthousiast. Ze zongen mooi, en waren mooi. Superleuke herinnering aan deze twee geweldige vrouwen.
Doe, zo mogelijk, hen beiden mijn hartelijke groeten. Met bewondering, Adriaan.


Datum: 15-10-2017
Naam: Gerard van de Vorle  

Heeft Trea ook niet op de Eckartseweg gewoond?


Datum: 16-10-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht het niet Gerard. Misschien Ria Valk wel, maar ik dacht eerder dat die op de Broekseweg woonde. Maar ik weet niks zeker, ik heb haar daar niet gekend.