EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5824

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Van Brakelstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Woenselse Markt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Nillis van de Water

Beschrijving

De boerderij van Nilliske van de Water op de hoek Van Brakelstraat / Woenselse Markt. De gevelsteen van deze boerderij staat op foto 4963. Overigens is deze hoek nog steeds een mooi stukske oud Woensel.


Geplaatst op

15-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

Aan de overkant van Nillis van de Water was destijds de timmerfabriek van Hem Verbeek tegenwoordig een prachtig verbouwd pand (foto 13729)


Datum: 14-10-2013
Naam: Bert van den Hoogen wanroij  
img

In 1955 had ik een dienstkameraad Wout van de Water. We hebben veel plezier gehad, dansen in de keuken op de boerderij en miswijn drinken van de overleden pastoor uit Oefelt etc. Jan en Wout zijn ook ooit bij ons in Wanroij geweest. Mijn vraag is hoe staat het met jullie? Graag antwoord. Met vriendelijke groeten, Bert en Mimy van den Hoogen.


Datum: 30-08-2020
Naam: bert van herk  
img

Dit pand had 50 jaar geleden al gesloopt moeten zijn. Waarom dat niet gebeurd is, weet ik niet.


Datum: 01-09-2020
Naam: ad thijssen  
img

Beste Bert, waarom de boerderij slopen? Dan kunnen ze de hele rij aan de overkant ook wel platgooien. Het gras groeit er in de dakgoot. Laat de boerderij maar staan, uitgezonderd Van Bakel. Het is nog een van weinige oudheden die oud Woensel nog heeft. De boerderij Kronehoef aan de Kronehoefstraat staat ook op het bestemmingsplan om gesloopt te worden. Helaas kun je die niet meer zien omdat hij overwoekerd is door bomen en struiken en de rotzooi die antikraak heeft achtergelaten. Ik vraag me af waarom dit soort volk zich zo gedraagt. De gemeente weet wie erin heeft gezeten. Laat ze dan ook de rommel opruimen.


Datum: 03-09-2020
Naam: bert van herk  
img

Ad, van mij hoeft het ook niet weg, het is een mooi pand. Ik zeg alleen maar dat dit pand 50 jaar geleden al gesloopt had moeten zijn. Dat stond in een artikeltje over oude panden in Eindhoven dat ik een hele tijd geleden gelezen heb. Vraag me niet welk blad dat was, want dat weet ik bij god niet meer.


Datum: 07-09-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bert, ik heb nooit de indruk gehad dat de gemeente Eindhoven enige aanmoediging nodig heeft gehad om een pand te slopen. Integendeel, als het aan het gemeentebestuur had gelegen was het oorspronkelijke Van Abbemuseum ook al gesloopt. Ik heb daar op een hoorzitting tegen geprotesteerd en heb ook de wethouder van destijds schriftelijk benaderd.


Datum: 09-09-2020
Naam: bert van herk  
img

Slopen? Helemaal mee eens Paul, dat ze daar geen moeite mee hebben. Ze doen het zelfs met een weddenschap om een doos sigaren, zoals het met oude stadhuis, en ze komen er nog mee weg ook. Zo ook de sloop van Katholiek Leven (de Volksbond, waar ik mooie herinneringen aan heb) op de Wal, want de Wal moest verbreed worden, maar het gebouw stond al ver genoeg naar achteren.


Datum: 12-02-2022
Naam: bert van herk  
img

Beste Paul, neem van mij aan dat dit pand 50 jaar geleden al gesloopt had moeten zijn in de jaren 60. Ik las het 4-5 jaar geleden al, dat het pand toen al 50 jaar weg had moeten zijn. Waarom dat niet is gebeurd weet ik niet. Maar het ergste vind ik nog dat ik het nergens terug kan vinden. Het is mijn enige bewijs. Maar ik zoek verder, niet elke dag maar toch.