EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5649

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Anneliese de Graef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Anneliese de Graef. (2)

Beschrijving

Al in 1959 was Annelies een populaire tienerster. Ze bracht in dat jaar bij Telstar (=Johnny Hoes) een single uit met de titels "Waarom, waarom?" en "Zolang als ik leef". Lees ook het commentaar bij foto 785.


Geplaatst op

04-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks  
img

Ik heb zo vaak gedacht, van haar hoor je niets meer, terwijl Trea Dobbs en Peter Koelewijn er wel nog zijn, Zij heeft maar één plaatje gehad. Zij ging ergens in Stratum dansen. Ik was daar ook met enkele vriendinnen en mijn broer, ook Peter Koelewijn, maar zij danste niet met het gewone volk. Jammer, het heeft haar heel veel fans gekost. Zij woonde toen in de Merkelbachstraat? Wat doet zij nu aan/met haar zangtalent?


Datum: 04-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Beste Ida, ik weet niet over welke tijd je spreekt maar ze heeft gewoond hoek Minckelersplein/Minckelersstraat.


Datum: 05-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks  
img

Sorry, Hans je hebt gelijk wat de straat betreft.


Datum: 02-10-2006
Naam: W. Hendriks  
img

Toen wij in eind 1958 op het Minckelersplein (toen inderdaad nog Minckelerplein) kwamen wonen, woonde Annelies daar ook. Ik zie haar daar nog rolschaatsen. Dat deed ze vaak en goed. Ze is later ik geloof geëmigreerd, naar ik meen naar Australië.


Datum: 03-10-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Het was het stuk van de buurt, maar hield wel de nodige afstand met vele jongens. Is getrouwd en nog steeds, met het toen blonde manneke Cootje de Bruin, vroeger woonachtig aan het Hendrik de Keyzerplein. Overigens had de familie de Graaf een schoenherstellerszaakje aan huis op het Minckelerplein. Woont momenteel als ik goed ben ingelicht in Sittard.


Datum: 17-11-2006
Naam: Anneliese de Graef  
img

Hallo allemaal. Jammer dat het Minckelerplein van toen niet meer is. Ik heb een fijne tijd daar gehad. Ik ben inderdaad met Ko getrouwd (nog steeds) en woon in Sittard. Heb meer dan 1 plaatje gemaakt (Ida). En dansen was bij Need. En je hebt zo je voorkeuren met wie je danst? Eerste plaatje was Sing sing, sing in 1959 bij Phonogram. Deze foto is gemaakt in ons huis op het Minckelerplein. Wie meer wil weten, kan me mailen.


Datum: 25-09-2008
Naam: Bert Bossink  
img

Annelies de Graaf is al in het midden van de 60er jaren naar Australië geëmigreerd. Geen wonder dat men dus nooit meer iets van haar hoort.


Datum: 25-09-2008
Naam: Willem Verstegen  
img

Bert, hoe verklaar je dan als ik zeg dat Annelies al een eeuwigheid in Limburg woont. Zie ook afbeelding 5169 en mijn commentaar hierboven.


Datum: 26-09-2008
Naam: Bert Bossink  
img

Het bericht dat Annelies de Graaf aan het begin van de 60er jaren naar Australië zou zijn vertrokken komt ergens uit het blad "Songwereld". Zelfs Tom Mulder, de voormalige Tros-dj die in de 80er jaren een radioprogamma had op Hilversum III over oude tienersterren van vroeger schijnt dit ooit vermeld te hebben. Zo gaat zo'n berichtje een eigen leven leiden.
Ik vond het trouwens ook al heel vreemd, want Annelies de Graaf heeft tussen 1959 en 1967 maar liefst acht singles gemaakt, waarvan de laatste uit 1967 stamt "Memories of Heidelberg/Ik wil geen Parijs Hawai" (Telstar 1302). Persoonlijk bezit ik nog haar zeldzame single met fotohoes in het Duits uit 1960 "Ich bin treu"/"Rosarot" (Philips PF 345.196). Wisten jullie trouwens dat Trea van der Schoot alias Trea Dobbs ooit een fan van Annelies de Graaf was? Toen ik ooit bij haar thuis was liet ze me een demoplaatje horen dat ze op 13-jarige leeftijd had opgenomen, rond 1961. "Ik ben een kat of een schat", een plaat van Annelies de Graaf uit 1961 die door de 13-jarige Trea van der Schoot
werd gecoverd. Ze heeft die demoplaat die ze privé heeft opgenomen nog steeds!


Datum: 02-12-2016
Naam: Peter van Oosterhout  
img

Helaas is Anneliese op 4 juli te Sittard overleden.


Datum: 08-02-2018
Naam: Rob Engelsman  
img

Ook heeft ze een singletje gemaakt met Rein de Vries (Patsy).