EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5595

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hein Spoorenberg, dierenarts. (2)

Beschrijving

Het woonhuis met praktijkruimte dat Hein Spoorenberg begin 50er jaren bouwde op de Kruisstraat. Een enorm pand, ruim 2x zo breed als de naastgelegen winkels. Let op het relief tegen de balkonafrastering boven de garagedeur.


Geplaatst op

31-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-09-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Rechts het cafe de Valk. Vroeger was dat zelfs nog een hotel. Daar vele fijne uren doorgebracht bij Bep van de Broek. De eindhovense 'Vincent van Gogh', Theo van de Loo, kwam daar ook veel. Leo was zelfs nog te zien in NCRV's showroom. Een van de schilderijen heeft lang nog in het cafe gehangen.


Datum: 01-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

In dit cafe traden volgens mij, met Eindhoven kermis in jaren 60 Leny und Ludwig op, toen wereldberoemd in het zuiden des land met het liedje Schon ist die Jugendzeit, mijn ouders en mijn opa, ooms en tante's gingen dan luisteren, want de plaatjes van dat duo werden veel gedraaid in mijn familie.


Datum: 01-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mooie foto, Tini. Het huis van de Spoorenberg's moest ook wel groot zijn want er waren er m.i. heel wat van. Een van de zonen is volgens mij later ook in de veeartsenij gegaan.


Datum: 01-09-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Hee Mari, niet alleen Leny und Ludwig, ook de wereldberoemde accordionisten uit Limburg; Karl Schriebel en Jos Huppertz. Met hun werend beroemde 'schneewalzer'. En van uit het cafe van Pietje en Bep van de Broek vertrokken ze meestal naar het cafe van Toontje Welten ( 't Groenewoud) op de Hagenkampweg. Om daar hun kunsten voort te zetten en te overnachten. Zie de boekjes 't Pollingstraotje.


Datum: 15-03-2008
Naam: Leon van der Vleuten  
img

Als kind ging ik met mijn neef Jos Mertens naar de dierenarts met een ziek vogeltje. Dit natuurlijk onder schooltijd. We werden keurig ontvangen, maar de dierenarts vertelde dat het vogeltje niet meer te redden was. In de De Vriesstraat had je herenkapper De Laat. Hier heb ik heel wat woensdagmiddagen doorgebracht. Volgens mij zat er in het begin van de zestiger jaren ook nog een kleermakerin De Vriesstraat. Deze zat in kleermakerszit op tafel voor het raam te werken.


Datum: 21-09-2011
Naam: Wies Bressers  
img

Links van dr Spoorenberg zat vroeger de bibliotheek met daarnaast een interieurwinkel met zeer moderne meubels, verlichting en kado-artikelen. Weet iemand nog de naam van deze winkel?