EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54697

Bijdrager:

Jaar:

2023

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Torenallee

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Maquette Strijp-S

Beschrijving

Een maquette van het voormalige Philipscomplex Strijp-1, dat steeds meer transformeert in de bruisende woon- en werkwijk Strijp-S. Deze maquette staat in het zogeheten Videolab aan de Torenallee, het voormalige gebouw SFJ. Steeds als er nieuwe, uitgewerkte bouwplannen zijn, wordt de maquette weer wat gedetailleerder. Uiteindelijk zal heel Strijp-S dus in een gedetailleerde maquette te zien zijn.
Op de foto zien we linksonder op de voorgrond de voormalige Philips Bedrijfsschool, sinds een paar jaar omgebouwd tot appartementencomplex. Rechts daarvan loopt de Kastanjelaan. Van rechts loopt de Glaslaan naar onder naar de bocht bij de Kastanjelaan. Aan de Glaslaan en links van de Kastanjelaan zien we rijtjeshuisjes die karakteristiek zijn voor de hele wijk Philipsdorp. Rechts van de Kastanjelaan/Glaslaan staan nog voornamelijk grijze blokken zonder detail. Hier verrijst het vierde en laatste deel van Strijp-S, gepland voor de jaren 2025-2035. Nu zijn grote delen langs de Kastanjelaan nog parkeerterrein.
Op de achtergrond zien we wel al gedetailleerde maquettes van o.a. Haasje Over, de Trudotoren en de Hoge Rug (Veemgebouw, Gerard, Anton en Apparatenfabriek). Zie ook foto 54698.
 


Geplaatst op

29-01-2024
Geen reacties gevonden bij deze foto