EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54582

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Christinastraat/Laagstraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mijn ouderlijk huis

Beschrijving

Op deze foto zie je het huis waar ik geboren ben op 2-12-1944. Dat was Laagstraat 173 en is nu Christinastraat. Toendertijd een fijn stukje Gestel om te wonen. Ik heb hier met veel plezier mijn jeugd doorgebracht. Martien Swinkels heeft hier een stukje van meebeleefd denk ik. Hij woonde tegenover ons in de kapperszaak (zie foto 14886). Volgens mij ben jij met je ouders snel verhuisd en is de salon gebleven. Het was echt een stukje straat op zich dat stopte bij de Botstraat en daarna verder ging. Met bewoners met hun eigen manier van doen en leven. Zoals de fam. Van Rhee die op straat een motor reviseerde in een Mercedes en daarna op vakantie ging met de hele familie naar Spanje of Italië. Net zo als de familie Van Alfen waarvan de vader chauffeur was bij de wasserij ASSI aan de Gennepermolen. Goei raauw volk waar ik een boekske van kan schrijven,. Ik kan over ieder huisnummer wel wat schrijven. Dan wordt het misschien wel een bestseller, maar dan wordt het denk ik te veel. Ik zou het het leuk vinden als er iemand uit die tijd wat zou kunnen toevoegen. Dat lijkt me zeer interessant. Gessel was toen raauw, gezellig, lekker auwehoeren voor op de stoep tot 's avonds laat. Ik hoorde dat de lagere school aan de Solms weg moet en plaats moet maken voor nieuwbouw. Zie ook foto 31686.


Geplaatst op

13-12-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-12-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Aan de inzender van deze foto en het onderschrift. Even een correctie hierop. Ik heb niet tegenover jullie in de kapperszaak gewoond. Ik en mijn vader (Wim Swinkels) hadden wel een verre band met de kappersfamilie Swinkels. Niet meer of minder. Wij hebben gewoond vanaf mijn geboorte in 1947 tot eind 1966 op de Laagstraat 284. Daar stonden toen drie huisjes voor de nieuwe Sint Lambertus jongensschool en die zijn in 1967 gesloopt.


Datum: 14-12-2023
Naam: ad Thijssen  
img

Sorry Martien, maar ik heb nooit beters geweten dan dat jij tegenover mij hebt gewoond. Geen wonder dat ik geen duidelijk antwoord kreeg wie de vorige bewoner was, waarvan de heer Swinkels het huis had gekocht. Ik hoop dat jij, en nog meerdere van mijn leefltijd uit de Laagstraat en omgeving van mijn leeftijd, ik ben van 1944, van het verhaaltje hebben genoten. Weet je toevallig wel van welke Swinkels de kapperszaak aan de Botsstraat is geweest? Vroeger was het een drogisterij, en ook op de Hoogstraat naast de kruidenierszaak van Mientje Thijssen-van de Gevel heeft Swinkels gezeten. Daarnaast de schilder kunstenaar Tinus Zwerts. Hij had aan de overkant een atelier naast haarden en kachels van Toirkens. Zijn sterkste zijde was berglandschappen met veel blauwe lucht en sneeuw. Zijn personeel schilderde de lucht en de sneeuw, en hijzelf de rest. Deze stukken waren in die tijd zeer gewild, dus een gat in de markt.