EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5302

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Koenraadkoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een zomerreis van het St Koenraadkoor.

Beschrijving

Hurkend vlnr: Piet Dingen, Ruud Reker, Heesterbeek, Vos, Aben, Jo Gosefoort, Dirkx(postman). Zittend vlnr: Jan Keeris(organist), Pater Irineus, Korn, Pater Alardus, de Natris, Walraven (chaufeur vd bus). Staand vlnr: Toon de Leeuw, Medew.Daalmeijer, Toon v. Spaandonk, Leeuw, Jan Maest, Laagland, Frans v.Beers, Herman Gosefoort, Piet v.Eert, Piet v.Huijkelom, Jos Emmerink, Medew.Daalmeijer, Wim Slik, Piet Doesburg (met fles), Medew.Daalmeijer.


Geplaatst op

07-08-2006

Reacties:

Datum: 08-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Gin klank zonder drank zo te zien, de reis zal wel naar een of ander jeneverbranderij geweest zijn.
Voorraad genoeg gezien de dozen op de achtergrond


Datum: 08-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Daalmeijer jenerverstokerij uit Schiedam (waar anders)


Datum: 08-08-2006
Naam: Piet van Huijkelom  
img

Ieder jaar in de zomer was er een dagje uit voor de leden. Ditmaal naar Daalmeijer in Schiedam.
Wat opviel is dat het programma dikwijls een vochtig onderdeel bevatte. Zoals :Gulpener bieren, of De drie Hoefijzers in Breda. Dat was nodig om de kelen voor het komende jaar te smeren. Bij binnen komst werden er eerst enkele profane en ook wel geestelijke liederen ten beste gegeven. Als de directie onder de indruk geraakt was van het geweldige geluid wat geproduceerd was, mochten wij hun heiligdom zien. Na alle o's en a's en smachtende blikken was het tijd om alle goeds te keuren.
En dat werd er gedaan zodat de dag niet meer stuk kon. s'Avonds na het diner op de terugweg is er echter niet meer gezongen. Men was in diepe rust.


Datum: 28-08-2006
Naam: Mariella Daalmeijer  
img

Ik ben een afstammeling van Daalmeijer genever uit Schiedam en vind dit een geweldige foto. Ik ben ook erg benieuwd hoe jullie de Daalmeijerbrouwerij in Schiedam gevonden hebben? Ik zou het ook leuk vinden om te weten of er nog iemand souveniers mee genomen heeft en nog in zijn bezit heeft waarvan hij eigenlijk af wil. Voor mij is Daalmeijer erg belangrijk, want we hebben ontdekt dat Daalmeijer een uitstervend ras is. Er worden alleen maar meisjes geboren. Dus wie o wie heeft nog leuke anekdotes, foto's of souveniers van het bezoekje aan de Daalmeijer-brouwerij?


Datum: 29-08-2006
Naam: Piet van Huijkelom  
img

Van de excursie herinner ik mij vaag dat er een heel groot vat stond van wel 2 meter hoog wat gevuld was met zwarte bessen. Er werd verteld dat de eerste persing de lekkerste bessenjenever gaf en dat wij die nu aan het proeven waren. Na de excursie kreeg ieder 2 borrelglaasjes in een doosje mee naar huis. Het opschrift luidde in rode letters Daalmeijer Bessenjenever De glaasjes heb ik helaas niet meer. Daar ik destijds de jongste van het koor was (20 jaar) denk ik dat er niet veel meer leden nog zullen leven. Pater Alardus heeft volgens mij destijd het een en ander met de firma geregeld. Wellicht door het feit dat Daalmijer bij het klooster leverancier was. Maar dat weet ik niet zeker. Heel veel succes gewenst met Uw familie speurwerk


Datum: 21-11-2006
Naam: Jany Faazen van Beers  
img

Ik ben erg verbaasd dat ik op deze wijze mijn vader tegenkomt 1952 hij was zanger van Koenraadkerk, heel mooi en fijn en bedankt hiervoor.


Datum: 14-12-2006
Naam: Pierre van de Wielen  
img

Ik mis hier de dirigent van het koor de heer Baars. Of is die later gekomen. Ik ben nog lid geweest van het jongenskoor onder leiding van de Heer Baars. Dat moet ook rond deze tijd zijn geweest.


Datum: 29-12-2006
Naam: Vic Wendel  
img

Van die dirigent, dhr Baars staat mij bij dat hij zelf de partituur uitschreef op grote muziekbladen, zodat wij, van het jongenskoor, het in elk geval altijd goed konden lezen.
De voetbewegingen van Jan Keeris heb ik nog in mijn geheugen staan als een soort ballet over de orgelpedalen, maar hij wist het orgel ook lekker te laten galmen achter het koor bijvoorbeeld bij de hoogtijdagen.
Van Toon de Leeuw, op de foto links achter, die ook bombardon speelde bij de Philips Harmonie, herinner ik me de vaardige vingers als hij, meestal op zaterdagmiddag aan een zelfgeknutseld instrument(een paal met daarop tweetegensteld gemonteerde oude armleggers van een stoel), leren voetballen zat te naaien.


Datum: 09-11-2007
Naam: Elly van Spaandonk  
img

Mijn vader is een van de zangers in deze groep. Hij was toen 52 jaar oud. Grappig om dat te zien nu ik zelf bijna 67 jaar oud ben. Ik ken bijna alle namen van de koorleden. Piet van Eert was een goede vriend die vaak met zijn vrouw kwam kaarten. Zo fantastisch om deze foto te zien in mijn huis in NY, heel onverwachts.


Datum: 27-12-2007
Naam: Marlies Kauwenberg-de Leeuw  
img

Wat leuk om deze foto te zien waar mijn vader Toon de Leeuw op staat. Ons vader is nog steeds actief als koorzanger, hij heeft dit jaar de gezegende leeftijd van 90 jaar mogen bereiken In 2008 hoopt hij zijn 60 jarig jubileum als koorzanger te vieren.
Ook leuk de reactie van Victor Wendel, Dat hij nog wist dat ons vader voetballen zat te maken, om een paar guldens bij te verdienen.


Datum: 18-05-2008
Naam: Johanna H.C. Daalmeijer  
img

Zeer interessant iets te horen over mijn familie, ik ben de dochter van R.J.Daalmejer, geboren 1930, nu wonende in Heerlen. Zelf woon ik in Duitsland.


Datum: 18-05-2008
Naam: Gerard van der Schoot  
img

Kleine opmerking bij het onderschrift staat de naam van Piet Dingen deze voornaam is fout. De voornaam moet Jan zijn. Ik weet het zo zeker om dat deze man een oom van mij is geweest hij was getrouwd met een zus van mijn moeder en zij heette tante Miet. Ik kan ook nog vertellen waar ze gewoond hebben, dat was in de Eikenstraat in Strijp.


Datum: 19-05-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Dhr. Keeris werkte als gemeenteamtenaar op het gemeentehuis rond 1957. Hij woonde volgens mij in het Philipspark rond die tijd, lange tijd ongehuwd. Dhr. de Natris die later voorzitter werd van het mannenkoor, woonde volgens mij rond 1957 in de Prins Hendriklaan. Maar ergens terug in de tijd moeten ze dus allemaal in de parochie hebben gewoond. Van Toon de Leeuw is me dat wel bekend dat hij vlakbij de kerk woonde, was het Berkenstraat? Zijn zware barritonstem, komt me nog bekend voor, daar kwam niemand bovenuit. Wij als jongenstenoren, Karel van Eijk en ik, rond 1958 probeerden hem wel met ons heldere stemgeluid weg te zingen, maar het diepe sonore timbre van zijn stem was niet te overtroeven.


Datum: 25-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Wim vd Slik woonde in de Kreugelstraat met zijn familie van, naar ik meen, vijf dochters en een zoon, er woonde ook een familie Gosefoort aan het eind van de straat. De heer van Spaandonk woonde bij ons achter, in de Beukenlaan.


Datum: 07-08-2008
Naam: Peter Luijten  
img

Dhr. Keeris was Jan Keeris en woonde toentertijd in de Lakerstraat in het Villapark.


Datum: 21-11-2012
Naam: Hans Vogels  
img

Leuk om te zien! Ik heb in de vroege jaren zestig ook bij het koor gezongen. Ik herinner me de indrukwekkende bas-stem van de heer van Leeuw. En ook de bezielende leiding van Jan Keeris, die in de kerk vaak tegelijk organist én dirigent was.
Een heel goede tenor was destijds de heer Richelle uit de Eikenstraat, maar die zie ik hier niet bij staan.