EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

49362

Bijdrager:

Jaar:

1991

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Eindhoven Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
EVV 1991-1992

Beschrijving

Een elftalfoto van EVV Eindhoven van het seizoen 1991-1992. Zes jaar later, in 1997, zou de club gesplitst worden in een amateur- en een proftak waarbij de proftak als SBV Eindhoven (Stichting Betaald Voetbal) verder zou gaan. Die naam zou de club slechts vijf jaar dragen: in 2002 werd de naam veranderd in FC Eindhoven. Sindsdien heten zowel de prof- als e amateurtak van de blauw-witten (die overigens weer intensief samenwerken) zo. In 2014 werd de zaalvoetbalclub CFE (Club Futsal Eindhoven) overgenomen, sindsdien draagt ook deze succesvolle club de naam FC Eindhoven.
Het seizoen 1991/1992 was voor EVV Eindhoven niet bijster succesvol, zoals in die dagen helaas wel vaker het geval was. Uiteindelijk eindigde de tweede club van de Lichtstad op de 14e plaats in de Eerste Divisie, die uit 20 teams bestond. Wel werd, nadat beide teams gelijk waren eëindigd in de periodestand, een beslissingswedstrijd op neutraal terrein, het Willem II-stadion in Tilburg, met 2-0 gewonnen waardoor de blauw-witten beslag legden op de eerste periodetitel die recht gaf op deelname aan de nacompetitie.
De nacompetitie werd in die dagen afgewerkt in twee groepen van drie teams, EVV was met BVV Den Bosch (nu FC Den Bosch) en Excelsior ingedeeld in groep B. Daarin eindigde de club als tweede, niet genoeg dus voor promotie. BVV Den Bosch mocht het als groepswinnaar opnemen tegen de winnaar van groep A, Go Ahead Eagles. De Deventernaren wonnen over twee wedstrijden met 1-3 van de Bosschenaren en versloegen uiteindelijk ook nummer 17 van de Eredivisie, FC Den Haag over twee wedstrijden met 4-0. De Overijsselse club promoveerde daardoor naar de Eredivisie. (Red.)
 


Geplaatst op

18-12-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-12-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Van de doelmannen herken ik er volgens mij twee. De middelste is volgens mij Albert van der Sleen en hij is tegenwoordig werkzaam in de jeugdopleiding van PSV. De linkse doelman is volgens mij Jurgen Pinckers, zoon van oud EVV Eindhoven-doelman Sjef Pinckers. Zijn moeder is Sjan van den Boomen, jarenlang uitbaatster van de kantine `De Weide Blick` van de amateurtak op de Velddoornweg. Jurgen is volgens mij lid van de technische staf van SV Valkenswaard.