EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4817

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrus Canisiusschool / St Maria Gorettischool / Neveninstromers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maria Goretti-school.

Beschrijving

Toen ook op de R.K. scholen de jongens en meisjes bijelkaar in de klas mochten zitten, fuseerde de Petrus Canisiusschool met de Maria Gorettischool. Het gebouw van de Petrus Canisiusschool werd uitgebreid en de naam veranderde in Maria Gorettischool. Het beeld van Petrus Canisius moet in die tijd ook verdwenen zijn, zie de lege nis in de gevel. Hans, weet jij waar dit is gebleven?


Geplaatst op

28-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-07-2006
Naam: Christine Soons  
img

Ik heb zelf op de Maria Goretti-school gezeten, in klas 1 en 2 en daarna op de St. Petrus Canisiusschool. En ik heb in gemengde klassen gezeten. Ik heb van 1974 tot 1980 daar op school gezeten. Dus wanneer is het dan overgegaan van St. Petrus Canisius naar Maria Goretti? Ik weet dat de St. Petrus Canisius later is gefuseerd met de Atalanta op de Barrierweg.


Datum: 25-08-2006
Naam: Henny van Melis  
img

De Maria Gorettischool zat in het pand dat in de tuin van de pastorie is gebouwd, aan de andere kant van het kerkhof. Nu heeft de lichtjesroute het in gebruik, zie foto 2110. Nooit meegekregen dat de Petrus Canisiusschool een naamsverandering naar Maria Gorettischool heeft ondergaan.


Datum: 14-01-2008
Naam: Jolanda Bakker  
img

Ik heb op de Maria Gorettischool gezeten vanaf 1961 t/m 1967. Wat ik me nog kan herinneren, de nonnen! Zuster Marie Nicola, de zangnon. In ieder geval na 1967 gefuseerd met St. Petrus Canisius!


Datum: 24-02-2008
Naam: Dorine Van Der Wee- Meeder  
img

Jolanda, jij hebt in dezelfde tijd op de maria Gorettischool gezeten als ik. Alleen ik was er juf!! Ik kwam op de school in maart 65 als juf in klas 3 en 4. Ik viel in voor juffrouw Calis. Ik ben gebleven tot oktober 74 en toen met een vaste aanstelling, wat heel bijzonder was voor een getrouwde juf.


Datum: 31-08-2012
Naam: Annelies Retera  
img

Dit is niet de Maria Goretti maar de Petrus Canisius (later Basisschool Atalanta waar ik nog stage gelopen heb en gelukkig de oude heer Stoop nog een keertje kon zien voordat hij met pensioen ging. Atalanta bevindt zich inmiddels op de Barrierweg). Ik heb op de Maria Goretti gezeten van 67 tot 71. Het was de meisjesschool. Het is het gebouw waar nu de "lichtjesroute" in gevestigd is. De luxaflexen die er in mijn tijd hingen, hangen er nu nog! Oud rose! In de 5e klas gingen de meisjes naar de jongenschool en dat was de Petrus Canisius (zie foto). De nonnen gingen mee, maar op de Petrus Canisius liepen toen volgens mij al geen paters meer rond maar leuke vlotte leraren zoals meneer Spijker, meneer van Poppel en meneer Stoop. Maar mijn oudste broer heeft begin en medio jaren 60 de paters daar nog wel meegemaakt. Trokken aan de oren en sloegen met linealen op de handen van de kinderen. Om die reden hebben mijn ouders hem van die school afgehaald. Gelukkig dat wij dat met de nonnen nooit hebben meegemaakt. Die waren heel lief: zuster Nicola, zuster Olinda, zuster Geve. En wie weet hoe het met mijn meest favoriete juf is gegaan: juffrouw Rietbergen.


Datum: 17-01-2016
Naam: Annemarie Aalberts  
img

Hallo Annelies Retera, ik kan het me ook nog heel goed herinneren. Ik heb bij jou in de klas gezeten. Zr. Nicola die de zanglessen gaf en ook het meisjeskoortje in de St. Petruskerk dirigeerde. Zr. Olivia die handwerkles gaf. In de 1e klas zat ik bij juffrouw Jennissen en zij is volgens mij in dat schooljaar getrouwd. Ook juffrouw Rietbergen was mijn favoriet. Heette zij ook niet Annelies?