EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45914

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Demer

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Demer bij avond (2)

Beschrijving

De Demer in december 1956, met de bekende vitrines aan de stoepranden over de volle lengte van de straat. We kijken in de richting van het kruispunt met de Vrijstraat en de Marktstraat. Zie ook foto 45913.


Geplaatst op

16-01-2019

Reacties:

Datum: 22-01-2019
Naam: MichaĆ«l Hendriks  
img

Erg dat ik het moet zeggen, maar tegenwoordig zouden die vitrines geen dag heel blijven...


Datum: 06-02-2021
Naam: Laurens Mulkens  
img

OPROEP! Heeft iemand enig idee waar deze vitrines zijn gebleven die in de jaren 60 tot 80 op de Demer hebben gestaan? Vanaf de jaren 90 hebben ze ook nog aan de winkelboulevard van de Heezerweg gestaan en zijn daarna ook weer verdwenen. Het vermoeden is dat ze gesloopt zijn, maar wie weet zijn er nog ergens wat exemplaren bewaard gebleven. Dus als iemand hier iets over weet graag een reactie! Zie ook foto 45913.


Datum: 08-02-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Ik vermoed zoals ze in Brabant zeggen: Des ze mi de stil trom vertrokken zijn. Ofwel, er is er altijd inne goed mi gewist.


Datum: 24-06-2021
Naam: bert van herk  
img

Prachtig hè, die Demer. Die straat mag weg. En verboden voor fietsers en brommers. Ik zal maar niet zeggen "Moet je nou eens kijken op de Demer".


Datum: 01-07-2021
Naam: bert.vanherk  
img

Snap je wat ik bedoel, nu komen er betonblokjes (stenen). De grijze steen bevat kleurrijke kiezeltjes die verwijzen naar de Eindhovense ondergrond. Oké, wat het ook is. Heb je wel eens gezien hoeveel werkverkeer er door de stad rijdt "over de rode steentjes"? Vrachtwagens van bouwbedrijven en andere bedrijven, wagens die laden en lossen, en veel staan er te druppen van de olie. En wat dacht je van platgetrapte kauwgom, frietjes, mayonaise? Beton is ruw, dus je kunt het niet verwijderen en als je kauwgom gaat losstomen blijft er altijd een vlek te zien. Op een proefstrook is het al te zien, ik heb er een leuke foto van. Het zal niet overal zo zijn in de stad, ik zeg het eerlijk, ik heb er weinig vertrouwen in. Dit wordt niks, over een paar jaar moet het weer verwijderd worden, en wat het allemaal kost maakt niet uit, Eindhoven heeft er zat. Ze zijn al vaker de mist in gegaan met de binnenstad, en ze gaan gewoon door, dus wat maakt het uit, tenzij je het vrachtverkeer en de frietboer weglaat, en dat gaat niet lukken.


Datum: 01-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Ja, Laurens, er komt maar geen reactie op je oproep, na vier maanden. Volgens mij liggen ze vermalen tot betongranulaat onder een of andere rijksweg als ondergrond. Die zie je nooit meer terug.