EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4536

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Havenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Havenstraat - Kleine Bleekstraat

Beschrijving

Een leuk groepje oude huizen, ze staan er nog een beetje achteraf. De Kleine Bleekstraat is verder ook een leuk straatje om eens doorheen te lopen.


Geplaatst op

05-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-12-2006
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Ben benieuwd hoe lang het rijtje rechts nog blijft staan. Er is wel leegstand. Aan de rechterkant staat momenteel bijna niets meer.


Datum: 06-12-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

In mijn kindertijd toen wij nog in de Havenstraat woonden, kwam ik daar nog wel eens, Hoe de mensen heetten weet ik niet, ze waren voor mij een opa en oma en als je door de voordeur ging, die nooit op slot was, kwam je in een heel klein halletje en dan riep je VÓLLUK en dan ging je links naar binnen!


Datum: 07-12-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

Marjo herinner je soms de fietsenmaker Jan Rademakers? [Jan Fiets] Ik was op school met Nartje Rademakers en Jante Lathouwers uit de Havenstraat.


Datum: 07-12-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Nee, die herinner ik me niet, sorry. Wel nog een vriendinnetje op de hoek met de korte Havenstraat. Zij hadden een winkeltje, volgens mij een kruidenier. Zij heette óók Marjo, maar de achternaam weet ik natuurlijk ook al niet meer. Ook de fam. Chang Ching woonden daar toen, voordat zij óók naar Stratumseind gingen.
Dat was eind 40er jaren, daarna zijn wij verhuisd (ik was toen 5 jaar) naar Stratumseind.


Datum: 31-05-2007
Naam: Lea Bruynen  
img

De fietsenmaker heette Jan Raaymakers en zoon Nart heeft een zaak met biljartbenodigdheden in de Gestelsestraat. Ook hebben mijn grootouders (familie Klaassen) heel lang geleden een café gehad in de Havenstraat. Hun dochter Anna was getrouwd met de fietsenmaker Jan en zij woonden daar ook.


Datum: 18-10-2007
Naam: Diny Van Gennip  
img

Havenstraat 2 ben ik geboren, wij zijn verhuisd toen ik 1 jaar oud was. Toen hebben er mijn opa en oma tot hun dood gewoond. Heb er mooie herinneringen aan, jammer dat Eindhoven alles wat mooi is afbreekt.


Datum: 10-12-2007
Naam: Bert de Greef  
img

Jammer!! dat alles moet verdwijnen wat nog heel mooi is. Ook ik ben hier geboren en heb nog hele mooie herinneringen aan die tijd. Ik kom er nog vaak en en ik vind het er nog steeds mooi.


Datum: 12-12-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

In deze straat hebben ook de ouders van mijn tante gewoond. Hun naam was de Familie Biezen/Biesen. Vanaf de Tongelresestraat a/d linkerkant. Volgens mij staat het huis er nog steeds. Kent iemand deze familie? Hun dochter is gehuwd met Anton Taphorn en zijn naar Australië gegaan.


Datum: 28-11-2008
Naam: Wil Ching  
img

In het huis op deze hoek woonde de familie van Bommel . Van beroep melkboer.
Vader en zoon van Bommel waren redelijk gezet dus was het in de volksmond de " dikke van Bommel"
De Marjo waar Marjo Spierings het over heeft is Marjo Hubers, een van de dochters van de kruidenier die op de hoek van de Havenstraat en de Korte Havenstraat een kruidenierswinkel had waar je in die tijd op de pof kon kopen (pofboekje) en waar je na 6 uur ook nog wel terecht kon als je op het raam klopte.
Ik woonde tegenover de familie Hubers in de Havenstraat nr. 24


Datum: 13-08-2011
Naam: Bert van der Velden  
img

In het hoekhuis woonde niet Van Bommel maar Harrie van Gestel. Waar nu de auto's staan waren nog 3 kleine huisjes. Naast het hoekhuis woonde de familie Van de Aa, in het middelste melkboer Van Bommel en daarnaast Anna van Dinther. Dan kwam er een gang en wat grotere huizen. Naast de gang woonde de familie Van Duinhoven en later heb ik er met mijn vrouw en dochter nog 16jaar gewoond.