EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4494

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Centrum, Cle Schellens / Endehoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Scholen a.d. Vestdijk.

Beschrijving

Rechts Mignot & de Block, Cocagne, benzinepomp en garage.


Geplaatst op

04-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-12-2006
Naam: Henk Pols  
img

Hier heb ik op school gezeten vanaf klas 3; Klas 1 en 2 nog op de jongensschool in de Don Boscostraat. In de kelder van deze school was ook het Patronaat van de Sint Catharinaparochie, de Welpen, Kabouters en Gidsen, De Tafeltennisclub en het repetitielokaal van het Kerkkoor.


Datum: 04-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Was dat die kelder waar je vanaf de straatkant ruim naar binnen kon kijken?


Datum: 06-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Henk wat was de naam van die tafeltennisclub?


Datum: 06-01-2007
Naam: Dick Smit  
img

De tafeltennisclub die daar in de kelder speelde was volgens mij PSV-Catrien.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Dit is inderdaad de Clé Schellensschool aan de Vestdijk. Ik heb daar één jaar gewerkt, n.l. schooljaar 1966 -' 1967. Toen kreeg ik kennis aan een van de onderwijzeressen, met wie ik later ook getrouwd ben, inmiddels 40 jaar, en ja..., dan moest iemand het veld ruimen. Ik vond toen snel een volle baan aan de Titus Brandsma Mavo aan de Jacob Frankaertweg in Woensel, waar ik tot 1980 heb gewerkt. Vanaf 1980 werd het ihbo en rechtsopvolgers.
De hoofdonderwijzer was Jos Teurlings van de Hertogstraat. De dames die er toen werkten waren, jufr. Goethals, juffr.Maria Wigand, Marjan Prinssen, Cor Knuvelder, zus van de rector van het St.Jorislyceum en Mijntje Peters. Samen met Gerard Maas vormde ik de mannelijke vleugel, maar zoals gezegd, slechts voor één jaar. Met Mijntje Peters ben ik getrouwd. Zij is een dochter van Frans Peters, eertijds hoofd van de woonwagenkampschool aan de Doolstraat in Tongelre.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Ik moet één naam rectificeren, n.l. Marjan Prinssen. Ze heette toen nog Marjan Gijsbers. Pas na haar huwelijk met Jan Prinssen, zoon van Paul Prinssen van de Josephvereniging, voerde ze die naam.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Van de schoolverlatersdagen 1967 van de toenmalige 6e klassen heb ik nog een diaserie. Bij die schoolverlatersdagen was ook pastoor Michel Donkers van de Catharinakerkaanwezig. Samen met de kinderen hebben we toen een eucharistische maaltijd gevierd, die op de kinderen grote indruk maakte. Ik zal zorgen dat die dia's bij de redactie terecht komen.  Met de 6e klassen gingen we op de fiets naar twee blokhutten in Lierop. Één blokhut was voor de meisjes en één voor de jongens. Het verblijf daar was wel heel chique, want we mochten tussen de middag gaan eten in eeen cafeteria in Lierop. De broodmaalijden moesten we zelf verzorgen. De staf bestond toen uit Mijntje Peters, Gerard Maas en ondergetekende, geassisteerd door twee meisjeskwekelingen. Tijdens die dagen deden we allerlei spelprogramma's, we maakten mobilene die we later in de hal van de school ophingen en na deze dagen was er een afscheidsfeest in de hal boven in de school waar een leerlingenorkest o.l.v. Ted de Vries, zoon van Theo van Trocadero, optrad en ook de bekende familie Franssen van de Paradijslaan. Ook voor mij was dit een mooi afscheid van een fijne school waar bijna alles kon.
De school is indertijd nog geopend door koningin Juliana, wat destijds als heel erg bijzonder werd ervaren. Ik herinner me de foto's die daarvan gemaakt waren en die in de school hingen.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Geweldig Ties, als je die dia's beschikbaar stelt! Als je ze even aanreikt op 't EiB-Huys, scannen we ze graag voor je in zodat je zelf die moeite niet hoeft te doen. Kun je en passant onze Bevrijdings-expositie bezoeken. Elke werkdag zijn we open van 13 tot 16 uur. Ga maar af op de koffiegeur, je vindt ons op Grote Berg 9. Tot ziens!


Datum: 06-09-2013
Naam: Rens Tampubolon  
img

Hello Cle Schellensschool Friends,,,,,,,
I am Rens Tampubolon, from Indonesia.
I was a student at Cle Schellens in 1967, only for almost one year, in the class of Mr. G. Maas.
I remember going to Lierop op de fiets, blok hutten en games there.
Also remember afscheidsfeest op school.
I remember Friends like Huibjan Fransen, Marcel van Leuken, Renzie Rutgers, (Aad Jan Renders en Piet van der Meulen was 5e klass with my brother Juan Felix), Ellen Maas, Cokke Scherf, Shumei Lee, Dolores, Trees Weerens, Frans Stasse (crazy guy haha), many others I forgot.
Pastoor Donkers, yess I miss him.
Meneer Maas, Very Artistiek and VERY GOOD Man/ Teacher.
Cle Schellensschool and all the students was Very Special for me, and always will be !!!!!!
If anybody of you guys/ Friends still know/ remember me, Please ctc me at "email : renstampu@yahoo.com".
THANK YOU FRIENDS !!!!
Veel Groeten van uit het Warme Land, Indonesie.........
HOUDOEeeee,,,,,,,,