EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

447

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Hermanus Boexstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hermanus Boexstraat, aanleg & doorbraak. (1)

Beschrijving

Hermanus Boexstraat, aanleg en doorbraak. Oude situatie voor de aanleg van het huidige winkelcentrum. Afbraak van diverse panden. Hier had de uit Arendonk afkomstige Boex zijn Franse school. Later kwam hier de Hermanus Boexstraat. Langs dit pand stroomde de Gender nog in de open lucht terwijl hij onder de markt verder liep. Op de achtergrond het torentje van het pand De Olifant (v/h Boex) dat eveneens werd afgebroken. Atlantis beeldbank 27285.


Geplaatst op

14-06-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-12-2005
Naam: Dick Kneepkens  
img

Het pand met het torentje was huize 'de Olifant', en niet v/h Boex,
De school van meester Boex was de witte ruine die er nog half staat.


Datum: 03-06-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Het zal bij de meesten wel bekend zijn, maar het RHC Eindhoven bezit een collectie Boex 1717-1950onder inventarisnr A-021, pagina 1-6.


Datum: 20-08-2006
Naam: Maria Willems  
img

Verdorie! Als kind woonde ik op de bovenverdieping van die 'witte ruine'. Dat gebouw was trouwens al lang niet meer de school van Mr.Boex, maar het kantoor van Wijnhandel Boex. Mijn vader was procuratiehouder van deze firma.
Op het terrein waren diverse wijnkelders en opslagloodsen. Er was grote tuin, die oorspronkelijk doorliep tot het Stationsplein.


Datum: 12-11-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Voor de huizen rechts op de foto voor het gebouw de Olifant liep vroeger de open rivier de Gender, zoals ik ooit op een foto heb gezien, o.a. met 'n trapje langs het water en een platje om de was te spoelen. In een van die huizen woonde de Drukker ... van der Heyden. Vanaf deze huizen moet de Gender verder zijn overkluist langs de Oostzijde van de markt. Deze huizen moeten kort na het maken van deze foto zijn afgebroken, ik herinner me ze nog goed evenals den heer van der Heyden.